Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τις ακτινοθεραπείες καρκινοπαθών της Μαγνησίας
Στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τις ακτινοθεραπείες καρκινοπαθών της Μαγνησίας

Στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τις ακτινοθεραπείες καρκινοπαθών της Μαγνησίας

Να προμηθεύσει άμεσα το ΠΓΝΛ με νέο σύγχρονο αντινοθεραπευτικό μηχάνημα αλλά να προμηθεύσει και το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου με ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα, ώστε να μην αναγκάζονται οι καρκινοπαθείς της Μαγνησίας να μεταβαίνουν στη Λάρισα ή σε άλλες πόλεις για τις ακτινοθεραπείες τους ζητάει με επίκαιρη του από τον υπουργό Υγείας ο ς Μαγνησίας του -Προοδευτική Συμμαχία. Η επίκαιρη αναμένεται να συζητηθεί στη μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως επεσήμανε ο ς, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας διέθετε μέχρι σήμερα δύο ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, εξυπηρετώντας και τους καρκινοπαθείς της Μαγνησίας. Ωστόσο, εδώ και τρεις εβδομάδες, το δεύτερο ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχει βγει εκτός λειτουργίας. Μέχρι σήμερα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το μηχάνημα ήταν υπό επισκευή, ωστόσο σύμφωνα και με τον τοπικό τύπο, ανακοινώθηκε ότι λόγω παλαιότητας του μηχανήματος τα ανταλλακτικά του δεν μπορούν να βρεθούν στη αγορά και συνεπώς το μηχάνημα δεν μπορεί να επισκευασθεί.

«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα παραμένει εκτός λειτουργίας, δεκάδες καρκινοπαθείς της Μαγνησίας υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία. Η δικαιολογημένη αγωνία των καρκινοπαθών εντείνεται πλέον ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι το δεύτερο μηχάνημα χάλασε οριστικά χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για την προμήθεια νέου», τόνισε ο , αναφέροντας ότι δεν μπορεί μόνη λύση για τους καρκινοπαθείς της Μαγνησίας να αποτελεί το να μεταβαίνουν για τις ακτινοθεραπείες τους σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της ς, με μεγάλη η οικονομική τους επιβάρυνση, αλλά και σωματική και ψυχική ταλαιπωρία.

Εκτός λειτουργίας το ένα από τα δύο ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα του ΠΓΝΛ 

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας διέθετε μέχρι σήμερα δύο ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, εξυπηρετώντας τους καρκινοπαθείς όλων των Θεσσαλικών νομών και άλλων όμορων στην πραγματο των ακτινοθεραπειών τους. Ωστόσο, εδώ και τρεις εβδομάδες, το δεύτερο ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχει βγει εκτός λειτουργίας.

Μέχρι σήμερα οι πληροφορίες από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ήταν ότι το παλαιότερο από τα δύο ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα ήταν υπό επισκευή αναμένοντας τα κατάλληλα ανταλλακτικά. Ωστόσο, πλέον ανακοινώθηκε ότι λόγω παλαιότητας του μηχανήματος τα ανταλλακτικά του δεν μπορούν να βρεθούν στη αγορά και έτσι το μηχάνημα δεν θα επισκευασθεί.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα παραμένει εκτός λειτουργίας, δεκάδες καρκινοπαθείς της Μαγνησίας υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς ενημερώθηκαν για την ακύρωση των προγραμματισμένων τους για ακτινοθεραπεία εξαιτίας του προβλήματος. Η δικαιολογημένη αγωνία των καρκινοπαθών εντείνεται πλέον ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι το δεύτερο μηχάνημα χάλασε οριστικά χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για την προμήθεια νέου.

Μόνη λύση για τους καρκινοπαθείς της Μαγνησίας είναι να μεταβαίνουν για τις ακτινοθεραπείες τους σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, με μεγάλη η οικονομική τους επιβάρυνση, αλλά και σωματική και ψυχική ταλαιπωρία.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

Πώς προτίθεται να παρέμβει ώστε να προμηθεύσει άμεσα το ΠΓΝΛ με νέο σύγχρονο ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα αλλά να προμηθεύσει και το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου με ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα, ώστε να μην αναγκάζονται οι καρκινοπαθείς της Μαγνησίας να μεταβαίνουν στη Λάρισα ή σε άλλες πόλεις για τις ακτινοθεραπείες τους, επιβαρυνόμενοι με περαιτέρω έξοδα και ταλαιπωρία;

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση