Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Σημαντική η συμβολή των εθελοντών στο Νοσοκομείο Βόλου
Σημαντική η συμβολή των εθελοντών στο Νοσοκομείο  Βόλου

Σημαντική η συμβολή των εθελοντών στο Νοσοκομείο Βόλου

Τους που βοήθησαν βοηθούν και θα βοηθούν στον κοινό  αγώνα για την εξάλειψη του ανθρώπινου πόνου ευχαριστεί το μέσω του διοικητή του Ματθαίου Δραμητινού .

Ο ίδιος τόνισε πως μετά τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε από τις «ανώνυμες» καταγγελίες των γνωστών- αγνώστων για την προσφορά συμπολιτών μας στο Νοσοκομείο, μετά τις απαραίτητες αμοιβαίες διευκρινίσεις και την κατάθεση όλων των νομίμων εγγράφων στο , συνεχίζουμε την προσπάθειά μας όχι μόνο να σταθεί το Νοσοκομείο   όρθιο, αλλά να προσφέρει καλύτερο και πιο ποιοτικό έργο.

Μάλιστα απηύθυνε   κάλεσμα σε όλους του συνανθρώπους   που νιώθουν την προσφορά ως μέγιστο κοινωνικό αγαθό, να συνεχίσουν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, κλείνοντας τα αυτιά τους στις κραυγές των Κασσάνδρων που αφυπνίστηκαν πρόσφατα, μετά από τον λήθαργό τους, την εποχή που διαλύονταν το Δημόσιο σύστημα υγείας.

«Μας χαροποιεί η ενεργοποίησή τους, γιατί γεμίζει άγχος και μένος σε κάποιους το γεγονός ότι επιτέλους γίνεται δουλειά κι αυτό φαίνεται. Οφείλουμε να σας καταθέσουμε όλη τη νόμιμη διαδικασία  που ακολουθείται εδώ και καιρό στο Νοσοκομείο μας όσο αφορά στον εθελοντισμό» είπε ο κ. Δραμητινός δίνοντας τα παρακάτω στοιχεία:

Μητρώο Εθελοντών υπάρχει από τον Δεκέμβριο του 2012. Σύμφωνα με τον Νόμο 3868/2010 άρθρο 11 και 12 καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εθελοντική εργασία.

Το 2013 στο Μητρώο των εθελοντών ήταν εγγεγραμμένοι 49 , το 2014 17, το 2015 εννέα και το 27 διαφόρων ειδικοτήτων.

Από αυτό προκύπτει ότι η παροχή εθελοντικής προσφοράς δεν είναι πρωτόγνωρη κι έχει ενδιαφέρον η αντίδραση το τελευταίο εξάμηνο

Οι τομείς που απασχολούνται οι εθελοντές έχουν να κάνουν με το γνωστικό τους αντικείμενο, τις δεξιότητές και τις ανάλογες ανάγκες των τμημάτων. Καταθέτουν ειδικό έντυπο – δήλωση όπου προαπαιτούμενο είναι η σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου του τμήματος που είναι κι υπεύθυνος ή η για την επιτήρηση του εθελοντή.

Η αίτησή τους εξετάζεται από το Δ.Σ. του Νοσοκομείο μετά από εισήγηση της Διοικητικής – ς Υπηρεσίας, όπου συμμετέχουν εκτός των Διοικητών και των υπηρεσιακών παραγόντων αιρετοί εκπρόσωποι γιατρών κι εργαζομένων. Το τελευταίο εξάμηνο όσες αιτήσεις εθελοντών εισήχθησαν στο Δ.Σ. είχαν την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. Άρα και των εργαζομένων. Ενημερώνουμε ότι η πολύτιμη προσφορά των εθελοντών σύμφωνα και με την υπεύθυνη δήλωση που υπογράφουν δεν υποκρύπτει οποιαδήποτε σχέση εργασίας, καμία αίτηση οικονομικών η ασφαλιστικών υποχρεώσεων εκ μέρους του Νοσοκομείου.

Τέλος ο διοικητής του «υ»  είπε: «οποιαδήποτε αναφορά είτε εκ του πονηρού είτε εξ αφέλειας του συσχετισμού της εθελοντικής εργασίας με πιθανό πρόκριμα του εθελοντή σε διορισμό στο δημόσιο είναι τουλάχιστον άστοχη έως κακόβουλη, δεδομένου ότι όποιοι διορισμοί προβλέπονται  στην κείμενη νομοθεσία, είτε μονίμων, που είναι και το ευκταίο, είτε με προγράμματα του ή με μέσω και σε καμία περίπτωση δεν έχουν να κάνουν με τον ίδιο τον εθελοντισμό.

Επειδή κάποιοι άνθρωποι χτίζουν τη ζωή τους και την καριέρα τους με την δημιουργία, ενώ άλλοι με την καταστροφολογία καλούμε όσους συμπολίτες μας έχουν απόθεμα ψυχής να σταθούν αλληλέγγυοι και να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που χρόνια τώρα ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα λοιπά είδη να συνεχίσουν να υο κάνουν κι εμείς δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια η δημόσια υγεία να παρέχεται δωρεάν σε όλους ανεξαρτήτου ιδεολογίας, χρώματα, θρησκείας και οικονομικής επιφάνειας, διεκδικώντας μόνιμο εκπαιδευμένο και υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό για την υγεία».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση