Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Σε Πρότυπο Παράρτημα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας μετεξελίσσεται το ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Σε Πρότυπο Παράρτημα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας μετεξελίσσεται το ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε Πρότυπο Παράρτημα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας μετεξελίσσεται το ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την κοινή τους δέσμευση να  αναλάβουν συγκεκριμένο δράσης  προκειμένου  το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας να αποτελέσει Πρότυπο Παράρτημα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας προς όφελος του πληθυσμού της  Θεσσαλίας, εξέφρασαν σήμερα ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Κουτσουμπέλης και ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σε συνάντηση που είχαν στη Λάρισα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της  συνεργασίας της Περιφέρειας  Θεσσαλίας και του ΕΚΑΒ, που αποτελεί το βασικό επιχειρησιακό βραχίονα του Εθνικού Συστήματος Υγείας  στο πεδίο της παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής βοήθειας αλλά και στη διενέργεια όλων των διανοσοκομειακών διακομιδών ασθενών του .

Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων  τόσο για την ανανέωση του στόλου και της υλικοτεχνικής υποδομής,  όσο και των εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ.

«Ανανεώσαμε τη συνάντηση μας για επόμενο διάστημα όταν και θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το ολοκληρωμένο για την αναβαθμισμένη  δομή και την λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία» δήλωσε ο κ. Κουτσουμπέλης.

«Η υγεία είναι θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό, αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και η εξασφάλιση της έναν από τους σημαντικότερους σκοπούς της κοινωνίας και του κράτους. Η συνεργάζεται και στηρίζει έμπρακτα το ΕΚΑΒ  με συνολική χρηματοδότηση 2,5 εκατομμυρίων  ευρώ, ώστε  να ανταποκριθεί με στην εκπλήρωση της αποστολής του σ’ ένα πολλαπλώς επιβαρυμένο υγειονομικά περιβάλλον. Επενδύσαμε 1 εκατομμύριο ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με 13 και κινητές  μονάδες  και εντάξαμε νέο έργο 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την προμήθεια ακόμη  τεσσάρων   Κινητών Ιατρικών Μονάδων, δέκα ασθενοφόρων, νέου ιατροτεχνολογικού  εξοπλισμού  και  μέσων ατομικής προστασίας για το προσωπικό,  στη μάχη κατά του Covid -19» τόνισε ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Κων/νος Σταμνάς και η γραμματέας του Δ.Σ. του Σωματείου ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Ακριβή Σαράφη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή ενίσχυση υφιστάμενων - https://t.co/oOUD3s6Bix -

  • Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/GxFjCDEFKk -

  • Δεκαπέντε θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό - https://t.co/e30cjGeR8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση