Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Σε Πρότυπο Παράρτημα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας μετεξελίσσεται το ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Σε Πρότυπο Παράρτημα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας μετεξελίσσεται το ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε Πρότυπο Παράρτημα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας μετεξελίσσεται το ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την κοινή τους δέσμευση να  αναλάβουν συγκεκριμένο   προκειμένου  το να αποτελέσει Πρότυπο Παράρτημα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας προς όφελος του πληθυσμού της  Θεσσαλίας, εξέφρασαν σήμερα ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Κουτσουμπέλης και ο Κώστας Αγοραστός, σε συνάντηση που είχαν στη .

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της  συνεργασίας της Περιφέρειας  Θεσσαλίας και του ΕΚΑΒ, που αποτελεί το βασικό επιχειρησιακό βραχίονα του Εθνικού Συστήματος Υγείας  στο πεδίο της παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής βοήθειας αλλά και στη διενέργεια όλων των διανοσοκομειακών διακομιδών ασθενών του ΕΣΥ.

Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων  τόσο για την ανανέωση του στόλου και της υλικοτεχνικής υποδομής,  όσο και των εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ.

«Ανανεώσαμε τη συνάντηση μας για επόμενο διάστημα όταν και θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναβαθμισμένη  δομή και την λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία» δήλωσε ο κ. Κουτσουμπέλης.

«Η υγεία είναι θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό, αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και η εξασφάλιση της έναν από τους σημαντικότερους σκοπούς της κοινωνίας και του κράτους. Η συνεργάζεται και στηρίζει έμπρακτα το ΕΚΑΒ  με συνολική χρηματοδότηση 2,5 εκατομμυρίων  ευρώ, ώστε  να ανταποκριθεί με επιτυχία στην εκπλήρωση της αποστολής του σ’ ένα πολλαπλώς επιβαρυμένο υγειονομικά περιβάλλον. Επενδύσαμε 1 εκατομμύριο ευρώ από το 2014-2020 για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με 13 και κινητές  μονάδες  και εντάξαμε νέο έργο 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την προμήθεια ακόμη  τεσσάρων   Κινητών Ιατρικών Μονάδων, δέκα ασθενοφόρων, νέου ιατροτεχνολογικού  εξοπλισμού  και  μέσων ατομικής προστασίας για το προσωπικό,  στη μάχη κατά του Covid -19» τόνισε ο Κώστας Αγοραστός.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής του Παραρτήματος Κων/νος Σταμνάς και η γραμματέας του Δ.Σ. του Σωματείου Ακριβή Σαράφη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Θετικός ο υπ. Εθνικής Άμυνας στην κτηριακή και ενεργειακή αναβάθμιση των 304 ΠΕΒ και ΚΑΑΥ στο Μαλάκι… - https://t.co/xBYQgg8oKY -

  • Συνέχιση των δράσεων αλληλεγγύης των σωματείων της Μαγνησίας #Δράσειςαλληλεγγύης - https://t.co/GFZewp7GMm -

  • Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας #ΜικρασιατικήΚαταστροφή - https://t.co/jmCyDTEry5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση