Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Σε έξι περίπου μήνες η λειτουργία του στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο Βόλου
Σε έξι περίπου μήνες η λειτουργία του στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο Βόλου

Σε έξι περίπου μήνες η λειτουργία του στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο Βόλου

Επίσκεψη Αθανάσιου Λιούπη στην Καρδιολογική Κλινική του Αχιλλοπούλειου

Στο βρέθηκε τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης, προκειμένου να ενημερωθεί για την λειτουργία του στεφανιογράφου.

Ο κ. Λιούπης συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Γιάννη Ντόκο, τον διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής Βασίλη Σαράκη, με τον διευθυντή Καρδιολογίας Θεμιστοκλή Κυρλίδη, τη διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Κατερίνα Χαρανά, την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας Βάνα Δημητριάδου και τον προϊστάμενο του Τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας Αναστάσιο Ανδριώτη, με τους οποίους  συζήτησε για τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του στεφανιογράφου.

Όπως ενημερώθηκε από τον διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής, ο στεφανιογράφος βρίσκεται ενάμιση περίπου χρόνου στο Νοσοκομείο Βόλου, ωστόσο ήταν αδύνατη η προοπτική μετεκπαίδευσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε καιρό πανδημίας.

Ο κ. Σαράκης ανέφερε στον κ. Λιούπη ότι σύντομα ολοκληρώνεται η εκπαίδευση του προσωπικού, επεσήμανε ότι αναμένεται η ένταξη της λειτουργίας του στεφανιογράφου στον Οργανισμό, για να ακολουθήσει  η προκήρυξη ειδικής θέσης επεμβατικού καρδιολόγου.

Ωστόσο, διοίκηση και ενεργούν καταλλήλως, προκειμένου να ξεκινήσει σιγά σιγά η ασφαλής λειτουργία του στεφανιογράφου, η οποία ως γνωστόν αποτελεί επεμβατική ιατρική μέθοδο, με την έλευση τριών επισκεπτών επεμβατικών καρδιολόγων, από τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, οι οποίοι είναι έμπειροι στις στεφανιογραφίες και θα ενισχύσουν το Νοσοκομείο, βοηθώντας και εκείνοι σε επεμβάσεις.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αναμένεται η σταδιακή λειτουργία του στεφανιογράφου, σε περίπου έξι μήνες, για να εξασφαλιστεί και η απαραίτητη πιστοποίηση από τον Δημόκριτο.

Ο στεφανιογράφος έχει εγκατασταθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της ανακαινισμένης παλαιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου κι εκείνο που απομένει, εξίσου σημαντικό είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης προκειμένου να εξωραϊστούν οι χώροι πρόσβασης και αναμονής.

Ο κ. Λιούπης τόνισε πως η λειτουργία του στεφανιογράφου είναι πολύ σημαντική για τους ασθενείς καθώς θα λυθούν άμεσα πολλά προβλήματα που αφορούν τη στεφανιαία νόσο.

Άλλωστε, ως πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Βόλου, την περίοδο της θητείας του ως ιατρός, είχε επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας του ανάλογου Τμήματος στο Νοσοκομείο. Πρόταση που έγινε αποδεκτή από την τότε διοίκηση και κυρίως τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, που ενέταξε στο ΕΣΠΑ τον αντίστοιχο εξοπλισμό.

Είναι πολύ σημαντικό τμήμα για τα επείγοντα αλλά και χρόνια καρδιολογικά περιστατικά γιατί θα βάλει τέλος στην και στον κίνδυνο ζωής εκατοντάδων ασθενών, που πρέπει ακόμη να μετακινούνται σε άλλα Νοσοκομεία.

Ο κ. Λιούπης δεσμεύτηκε πως θα κινηθεί έτσι ώστε να βρεθεί χρηματοδότηση, για να ολοκληρωθεί γρήγορα η συντήρηση των βοηθητικών χώρων, ώστε οι κάτοικοι της Μαγνησίας να βρίσκουν υπηρεσίες και χώρους που να πληρούν τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου Νοσοκομείου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση