Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Προσπάθεια ενίσχυσης του ΑΓΝΒ σε γιατρούς και νοσηλευτές
Προσπάθεια ενίσχυσης του ΑΓΝΒ  σε γιατρούς και νοσηλευτές

Προσπάθεια ενίσχυσης του ΑΓΝΒ σε γιατρούς και νοσηλευτές

Την ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό θα επιδιώξει σε πρώτη φάση ο νέος πρόεδρος Ματθαίος , που χθες έπιασε δουλειά στο «Αχιλλοπούλειο», ενώ θέτει σε προτεραιότητα να ανοίξουν οι κλειστές κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, λόγω έλλειψης προσωπικού, με δύο που αναμένονται για το σκοπό αυτό.

Ο κ. τόνισε ότι είναι αίσθημα μεγάλης ευθύνης η Διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς πρόκειται για έναν οργανισμό ζωντανό που έχει καθημερινή κίνηση, ενώ σημείωσε πως παρόλη την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των προηγούμενων χρόνων, το Νοσοκομείο Βόλου βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση και είναι χρέος όλων μας να συνεργαστούμε, ώστε το νοσηλευτικό ίδρυμα να προχωρήσει παραπέρα.

Το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, όπως οι , που αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο και πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει, είπε ακόμη ο νέος διοικητής.

Άλλη μια πρόκληση είναι αυτή του νέου ΕΠΣΑ, μέσω του οποίου, εξασφαλίστηκε – σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό – το έργο πνοής, για μια 20ετία, που είναι ο στεφανιαίος τομογράφος, καθώς πρόκειται για θεραπευτικό και όχι για διαγνωστικό μηχάνημα.

Ο νέος πρόεδρος του Νοσοκομείου εκτίμησε ότι μέσω του νέου το θα ενισχυθεί και με σειρά απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού, για καλύτερη περίθαλψη των ασθενών.

«Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να συμπληρωθούν τα κενά των γιατρών και των νοσηλευτών που υπάρχουν και ήδη έχει γίνει σοβαρή δουλειά στον τομέα αυτό», δεσμεύτηκε ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου.

Όπως ανέφερε, από τις 19 κρίσεις που έγιναν, παρουσιάστηκαν επτά γιατροί, ενώ εκδόθηκε το για άλλους τρεις μόνιμους γιατρούς που είναι ενδοκρινολόγος, σήμερα θα παρουσιαστεί ο παθολόγος και αναμένεται ένας χειρουργός.

Στο Νοσοκομείο Βόλου υπηρετούν 24 επικουρικοί γιατροί, οι πολλών από τους οποίους ήδη ανανεώθηκαν.

Με τη έλευση του διοικητή στο «Αχιλλοπούλειο» εντός των ημερών θα βγει προκήρυξη για πρόσληψη οκτώ μόνιμων γιατρών, ενώ αναμένονται 5-10 από μετατάξεις μέσω της Υγειονομικής ς, μέσα στο καλοκαίρι, όπως και έξι νέες προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση