Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Προς ανανέωση η θητεία επικουρικών γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου
Προς ανανέωση η θητεία επικουρικών γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου

Προς ανανέωση η θητεία επικουρικών γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου

Θα ανανεωθεί η θητεία των 22 επικουρικών γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, που λήγει τέλος του χρόνου ή τέλος Ιανουαρίου, αν και οι ίδιοι το επιθυμούν , σύμφωνα με τον  διοικητή  του Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίο  Δραμητινό, που μίλησε στην Βόλου και τόνισε ότι το επόμενο δίμηνο θα οριστικοποιηθούν και οι προσλήψεις 15 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων και ενός ογκολόγου, για τις ανάγκες του τμήματος χημειοθεραπείας.

Ο κ. Δραμητινός ανέφερε ότι ήδη έχει ενημερώσει το σύλλογο Καρκινοπαθών για το θέμα και τόνισε ότι “τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και των ΜΜΕ δεν επιταχύνουν γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά οι άνθρωποι που χειρίζονται τα συγκεκριμένα θέματα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα”.

Ο ίδιος πραδέχθηκε ότι η διαδικασία των μόνιμων προσλήψεων κινείται αργά γιατί είναι αρκετά πολύπλοκη. “Αυτή την περίοδο έχουμε σε εξέλιξη τις κρίσεις 15 θέσεων μονίμων και εκτιμώ ότι σε δύο μήνες το θέμα θα λήξει. Στις 15 αυτές θέσεις συμπεριλαμβάνονται οι 10 για την αυτόνομη λειτουργία του ΤΕΠ. Εκτίμησε ότι κάποιες θέσεις θα κηρυχθούν άγονες και θα επαναπροκηρυχθούν, καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι για ορισμένες ειδικότητες. “Στις κύριες ειδικότητες που ανοίξαμε οι υποψήφιοι ήταν αρκετοί και υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου, που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες” ανέφερε.

Επίσης είπε  ότι στο Νοσοκομείο του Βόλου υπηρετούν 22 επικουρικοί γιατροί που πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου. Για τους έξι από αυτούς η θητεία λήγει στο τέλος του χρόνου, αλλά ήδη υπάρχει μέριμνα και νομοθετική ρύθμιση ώστε όλοι να επαναπροσληφθούν, αν το επιθυμούν. Επίσης, τέλος Ιανουαρίου λήγουν οι συμβάσεις  επτά επικουρικών που υπηρετούν μέσω ΕΣΠΑ και γι’ αυτούς υπάρχει δέσμευση του υπουργού Υγείας ότι θα επαναπροσληφθούν, όπως ανέφερε ο κ. Δραμητινός.

Ακόμη, διευκρίνισε ότι μεταξύ των κρινόμενων για μία μόνιμη θέση είναι και ο δεύτερος ογκολόγος, που υπηρετεί στο τμήμα χημειοθεραπείας ως επικουρικός, ο κ. Μιχαηλίδης. “Δεν γνωρίζω αν θα κριθεί και πάρει τη μόνιμη θέση. Το σίγουρο είναι ότι η επικουρική του θητεία θα παραταθεί αν και εκείνος το επιθυμεί” τόνισε ο κ. Δραμητινός.

Ο μαγνητικός τομογράφος

Για τον χρόνο λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου ο κ. Δραμητινός εξήγησε: «Εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα λειτουργήσει και ο μαγνητικός τομογράφος, με τη σύμβαση με την εταιρεία να υπογράφεται μέσα στα Χριστούγεννα. Επιπλέον έχει ολοκληρωθεί το ακτινολογικό, το ψηφιακό χειρουργείο, έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του υπερήχου στο ακτινολογικό, ενώ είναι σε εξέλιξη το έργο του στεφανιογράφου που αναμένεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2019.»

Επίσης  είπε ότι μέχρι το τέλος του 2019 το Νοσοκομείο θα έχει απορροφήσει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, συν τις δωρεές προς το Αχιλλοπούλειο.

Αυξημένος προϋπολογισμός

Προσαυξημένος κατά 900.000 ευρώ είναι ο φετινός προϋπολογισμός του Αχιλλοπούλειου, σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό και από τα 14 εκ. του 2016 φέτος αγγίζει τα 16.350.000 εκ. ευρώ. “Το κλίμα έχει ανατραπεί, είναι σίγουρο και το υπουργείο Υγείας μας ενισχύει όταν αναλαμβάνονται σε πρωτοβουλίες προς αναπτυξιακή κατεύθυνση” τόνισε.

Ενδεικτικά στις επιτυχίες του Νοσοκομείου καταγράφεται η τοποθέτηση του 100ου βηματοδότη, τους τελευταίους μήνες που ξεκίνησε το Ιατρείο τοποθέτησης βηματοδοτών, αλλά και η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για όλα τα που είχε δρομολογήσει το Νοσοκομείο.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Αμποβό (Αφύσσου) προς παραλία Ραζή στον Προφήτη Ηλία… - https://t.co/EtOegWm861 -

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

"Αλιεύοντας" την είδηση