Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη στα νοσοκομεία
Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη στα νοσοκομεία

Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη στα νοσοκομεία

Μόνον έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετήσουν την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία και τα της χώρας.

Γιατροί και εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη πανυγειονομική απεργίας, διεκδικώντας αυξημένη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στις 12.30 το μεσημέρι, οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν έξω από το υπουργείο Υγείας και θα επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική .

Το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών () συνεδρίασε την Παρασκευή και αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία.

Η αναγνωρίζει τις θετικές ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας, όπως η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την περίθαλψη των ανασφάλιστων, η συντόμευση διορισμού επικουρικών γιατρών και η ρύθμιση για την έγκαιρη πληρωμή των εφημεριών και υπερωριών του υγειονομικού προσωπικού.

Η ανακοίνωση των 4.500 διορισμών κατά την του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας – σημειώνει – διαμορφώνει ένα νέο περιβάλλον για διεκδίκηση ενός ποιοτικού συστήματος Υγείας.

Δεν αντιμετωπίζουν, ωστόσο, άμεσα το οξύτατο πρόβλημα της οικονομικής ασφυξίας των νοσοκομείων, την τραγική υποστελέχωση, τη σωματική και ψυχολογική εξουθένωση των εργαζομένων και τη διατήρηση των μνημονιακών διοικήσεων.

Οι γιατροί ζητούν της χρηματοδότησης των νοσοκομείων κατ΄ ελάχιστον από τα 1,4 δισ. ευρώ στα 2 δισ., για να δοθεί λύση στα προβλήματα έλλειψης υλικών και φαρμάκων, να εξομαλυνθεί η λειτουργία τους.

 

πηγή:iatronet.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χάνουν μάθημα δυο μαθητριες του ΕΕΕΕΚ Βόλου λόγω αδυναμίας μετακίνησης #ΕΕΕΕΚΒόλου - https://t.co/gY0e3o5yH6 -

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

"Αλιεύοντας" την είδηση