Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Ολοκληρώνεται άμεσα η διαδικασία πρόσληψης νευροχειρουργού
Ολοκληρώνεται άμεσα η διαδικασία πρόσληψης νευροχειρουργού

Ολοκληρώνεται άμεσα η διαδικασία πρόσληψης νευροχειρουργού

Αθανάσιος Λιούπης: Ενίσχυση του οσοκομείου Βόλου μέσα στην πανδημία

Με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενισχύθηκε το οσοκομείο Βόλου τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση, αλλά και τις τακτικές ανάγκες των πολιτών της .

Ο βουλευτής Ν. Αθανάσιος Λιούπης τονίζει πως η αναγκαιότητα κάλυψης κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι προτεραιότητά μας. Ήδη φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα από την πρόσληψη ιατρών, που εντάχθηκαν στο και ξεκίνησαν να προσφέρουν τις τους στους της Μαγνησίας, ενώ είναι γνωστό ότι ανανεώθηκαν όλες οι συμβάσεις επικουρικού προσωπικού ιατρικού και νοσηλευτικού του Νοσοκομείου.

Ο βουλευτής ενημερώνει πως υπογράφεται η θέση επικουρικού ιατρού ειδικότητας Νευροχειρουργικής, που είναι πολλή σημαντική για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

«Η κυβέρνηση της Νέας ς τον τελευταίο χρόνο ήρθε αντιμέτωπη, όπως και όλη η χώρα με την πανδημία του κορωναϊού. Αυξήθηκαν πανελλαδικά οι κλίνες ΜΕΘ για την φροντίδα των βαρέως νοσούντων, ενισχύθηκαν τα Νοσοκομεία με προσωπικό, το οποίο ανταπεξήλθε εξαιρετικά στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της υγειονομικής αυτής κρίσης. Όμως και το Νοσοκομείο Βόλου ενισχύθηκε με νέους γιατρούς και νοσηλευτές, που συμπλήρωσαν το ήδη άρτια καταρτισμένο προσωπικό και παρείχαν υψηλού επιπέδου φροντίδα ς. Βεβαίως και υπάρχει ακόμη πεδίο βελτίωσης και θέσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν και σ' αυτή την τροχιά εργαζόμαστε», υπογράμμισε ο κ. Λιούπης.

Παρουσιάζονται αναλυτικά οι θέσεις ιατρών, που καλύφθηκαν τους προηγούμενους μήνες στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ άμεσα θα υπογραφεί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη η θέση του επικουρικού νευροχειρουργού, που αποτελεί άμεση ανάγκη για το Νοσοκομείο.

Αναλυτικά:

-Ανέλα καθήκοντα ένας ιατρός ειδικότητας Οφθαλμολογίας, (από παλαιά προκήρυξη) εννέα ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων -παθολογίας, καρδιολογίας, ακτινολογίας, 2 αναισθησιολογίας, παιδιατρικής, αιματολογίας, νεφρολογίας και μαιευτικής-γυναικολογίας- (από την προκήρυξη των 14 θέσεων) και αναμένονται οι πέντε ιατροί εκ των οποίων οι δύο ιατροί ειδικότητας Παθολογίας και ένας Παιδιατρικής, που θα προσέλθουν εντός των ημερών για ανάληψη καθηκόντων, ενώ οι άλλες δύο θέσεις βρίσκονται στο Υπουργείο Υγείας για επεξεργασία μετά από αναπομπή του πρακτικού για τη θέση Ουρολογίας και μη προσέλευση του ιατρού ειδικότητας Χειρουργικής. (θα αποσταλεί ο φάκελος του επόμενου υποψηφίου).

-Από την τελευταία προκήρυξη των δύο θέσεων ειδικότητας Ακτινολογίας και Παθολογίας, η μεν θέση της Ακτινολογίας είναι στο στάδιο δημοσίευσης ΦΕΚ η δε Παθολογίας έχει δημοσιευθεί το ΦΕΚ και αναμένεται ο διορισμός του ιατρού.

– Επιπλέον έχουν αναλάβει υπηρεσία, ένας ιατρός ειδικότητας Αγγειοχειρουργικής και ένας ιατρός ειδικότητας Παιδοχειρουργικής, ειδικότητες οι οποίες δεν υπήρχαν έως σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου και αποτελούσαν απαίτηση της τοπικής κοινωνίας.

-Εστάλη προς έγκριση στο Υπουργείο Υγείας, προκήρυξη που αφορά θέσεις μονίμων ιατρών μέχρι την κάλυψη των θέσεων που προβλέπει ο Οργανισμός του Νοσοκομείου. Με τις θέσεις Παθολογίας, που προλήφθηκαν και προτείνονται , καλύπτονται όλες οι κενές θέσεις.

Οι θέσεις που στάλθηκαν προς έγκριση είναι: δύο θέσεις Νευροχειρουργικής (Ε/Β), μία θέση Νεφρολογίας (Ε/Β), δύο θέσεις Παθολογίας (Ε/Β), δύο θέσεις Παθολογίας (Ε/Α), δύο θέσεις Αναισθησιολογίας (Ε/Α), δύο θέσεις Γενικής Ιατρικής για το Τ.Ε.Π., μία θέση Χειρουργικής (Ε/Α) για το Τ.Ε.Π. και μία θέση Παθολογίας (Ε/Α) για το Τ.Ε.Π. και ζητήθηκαν επιπλέον μία θέση Παιδιατρικής, μία θέση Καρδιολογίας, μία θέση Χειρουργικής, μία θέση Μαιευτικής –Γυναικολογίας, μία θέση Ιατρικής Βιοπαθολογίας και μία θέση Ορθ/κής να συμπεριληφθούν στην προκήρυξη για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

-Εντός των ημερών θα αναλάβουν υπηρεσία δύο μόνιμοι νοσηλευτές από την προκήρυξη 2κ, ενώ ήδη έχουν διορισθεί το τελευταίο τρίμηνο 29 νοσηλευτές και αναμένεται από την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και η αναπλήρωση των υπολοίπων από τη μη αποδοχής θέσης.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση