Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Ολοκληρώνεται άμεσα η διαδικασία πρόσληψης νευροχειρουργού
Ολοκληρώνεται άμεσα η διαδικασία πρόσληψης νευροχειρουργού

Ολοκληρώνεται άμεσα η διαδικασία πρόσληψης νευροχειρουργού

Αθανάσιος Λιούπης: Ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου μέσα στην πανδημία

Με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενισχύθηκε το Νοσοκομείο Βόλου τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να αντιμετωπίσει την υγειονομική , αλλά και τις τακτικές ανάγκες των πολιτών της Μαγνησίας.

Ο Ν. Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης τονίζει πως η αναγκαιότητα κάλυψης κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι προτεραιότητά μας. Ήδη φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα από την πρόσληψη ιατρών, που εντάχθηκαν στο ΕΣΥ και ξεκίνησαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες της Μαγνησίας, ενώ είναι γνωστό ότι ανανεώθηκαν όλες οι συμβάσεις επικουρικού προσωπικού ιατρικού και νοσηλευτικού του Νοσοκομείου.

Ο ενημερώνει πως υπογράφεται η θέση επικουρικού ιατρού ειδικότητας Νευροχειρουργικής, που είναι πολλή σημαντική για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον τελευταίο χρόνο ήρθε αντιμέτωπη, όπως και όλη η χώρα με την πανδημία του κορωναϊού. Αυξήθηκαν πανελλαδικά οι κλίνες ΜΕΘ για την φροντίδα των βαρέως νοσούντων, ενισχύθηκαν τα Νοσοκομεία με προσωπικό, το οποίο ανταπεξήλθε εξαιρετικά στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της υγειονομικής αυτής κρίσης. Όμως και το Νοσοκομείο Βόλου ενισχύθηκε με νέους γιατρούς και , που συμπλήρωσαν το ήδη άρτια καταρτισμένο προσωπικό και παρείχαν υψηλού επιπέδου φροντίδα υγείας. Βεβαίως και υπάρχει ακόμη πεδίο βελτίωσης και θέσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν και σ’ αυτή την τροχιά εργαζόμαστε», υπογράμμισε ο κ. Λιούπης.

Παρουσιάζονται αναλυτικά οι θέσεις ιατρών, που καλύφθηκαν τους προηγούμενους μήνες στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ άμεσα θα υπογραφεί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη η θέση του επικουρικού νευροχειρουργού, που αποτελεί άμεση ανάγκη για το Νοσοκομείο.

Αναλυτικά:

-Ανέλαβαν καθήκοντα ένας ιατρός ειδικότητας Οφθαλμολογίας, (από παλαιά ) εννέα ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων -παθολογίας, καρδιολογίας, ακτινολογίας, 2 αναισθησιολογίας, παιδιατρικής, αιματολογίας, νεφρολογίας και μαιευτικής-γυναικολογίας- (από την των 14 θέσεων) και αναμένονται οι πέντε ιατροί εκ των οποίων οι δύο ιατροί ειδικότητας Παθολογίας και ένας Παιδιατρικής, που θα προσέλθουν εντός των ημερών για ανάληψη καθηκόντων, ενώ οι άλλες δύο θέσεις βρίσκονται στο Υπουργείο Υγείας για επεξεργασία μετά από αναπομπή του πρακτικού για τη θέση Ουρολογίας και μη προσέλευση του ιατρού ειδικότητας Χειρουργικής. (θα αποσταλεί ο φάκελος του επόμενου υποψηφίου).

-Από την τελευταία των δύο θέσεων ειδικότητας Ακτινολογίας και Παθολογίας, η μεν θέση της Ακτινολογίας είναι στο στάδιο δημοσίευσης ΦΕΚ η δε Παθολογίας έχει δημοσιευθεί το ΦΕΚ και αναμένεται ο διορισμός του ιατρού.

– Επιπλέον έχουν αναλάβει υπηρεσία, ένας ιατρός ειδικότητας Αγγειοχειρουργικής και ένας ιατρός ειδικότητας Παιδοχειρουργικής, ειδικότητες οι οποίες δεν υπήρχαν έως σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου και αποτελούσαν απαίτηση της τοπικής κοινωνίας.

-Εστάλη προς στο Υπουργείο Υγείας, προκήρυξη που αφορά θέσεις μονίμων ιατρών μέχρι την κάλυψη των θέσεων που προβλέπει ο Οργανισμός του Νοσοκομείου. Με τις θέσεις Παθολογίας, που προλήφθηκαν και προτείνονται , καλύπτονται όλες οι κενές θέσεις.

Οι θέσεις που στάλθηκαν προς είναι: δύο θέσεις Νευροχειρουργικής (Ε/Β), μία θέση Νεφρολογίας (Ε/Β), δύο θέσεις Παθολογίας (Ε/Β), δύο θέσεις Παθολογίας (Ε/Α), δύο θέσεις Αναισθησιολογίας (Ε/Α), δύο θέσεις Γενικής Ιατρικής για το Τ.Ε.Π., μία θέση Χειρουργικής (Ε/Α) για το Τ.Ε.Π. και μία θέση Παθολογίας (Ε/Α) για το Τ.Ε.Π. και ζητήθηκαν επιπλέον μία θέση Παιδιατρικής, μία θέση Καρδιολογίας, μία θέση Χειρουργικής, μία θέση Μαιευτικής –Γυναικολογίας, μία θέση Ιατρικής Βιοπαθολογίας και μία θέση Ορθ/κής να συμπεριληφθούν στην προκήρυξη για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

-Εντός των ημερών θα αναλάβουν υπηρεσία δύο μόνιμοι από την προκήρυξη 2κ, ενώ ήδη έχουν διορισθεί το τελευταίο τρίμηνο 29 και αναμένεται από την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και η αναπλήρωση των υπολοίπων από τη μη αποδοχής θέσης.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής νέας γέφυρας στο Πουρί Αγιοκάμπου #ΠουρίΑγιοκάμπου - https://t.co/zIjyQxxXuI -

  • Επίσκεψη Κ.Παπανάτσιου στο παράρτημα των Γενικών Αρχείων του Κράτους Μαγνησίας #ΓΑΚΜαγνησίας - https://t.co/UKi6xxOalD -

  • Συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών #ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ - https://t.co/su51ZWYtiS -

"Αλιεύοντας" την είδηση