Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Ο Ι.Σ.Μ. για το Νοσοκομείο Βόλου
Ο Ι.Σ.Μ. για το Νοσοκομείο Βόλου

Ο Ι.Σ.Μ. για το Νοσοκομείο Βόλου

Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Μ. στην συνεδρίασή του την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 ασχολήθηκε λεπτομερώς με τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα στο “Αχιλλοπούλειο” Γενικό Νοσοκομείο και αποφάσισε ομόφωνα.

– Θεωρεί ότι το έργο της απερχόμενης Διοίκησης παρουσιάζει θετικά στοιχεία στον απολογισμό των δράσεών του, ιδίως στα θέματα του εξοπλισμού του Νοσοκομείου και διοίκησής του. Παρουσιάζονται όμως σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, αφενός διότι οι προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν ήταν επαρκείς για να καλύψουν τα κενά που υφίστανται και αφετέρου οι προκηρυχθείσες θέσεις δεν καλύφθηκαν λόγω διαφόρων αρνητικών συγκυριών (ιδίως των εκλογών) με ευθύνη και της προηγούμενης και της νυν ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

– Καλωσορίζει την νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και της εύχεται να καταφέρει να λύσει γρήγορα τα προβλήματα που υπάρχουν, ιδίως στα θέματα στελέχωσης των Κλινικών σε προσωπικό.

Το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να λυθεί τάχιστα με πρόσληψη Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, αφού πλέον δεν είναι αποδεκτή η εμβαλωματική λύση των επικουρικών ιατρών, οι οποίοι μάλιστα αποχωρούν σταδιακά το επόμενο χρονικό διάστημα από το Νοσοκομείο Βόλου.

Καλεί την νέα Διοίκηση σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας να φροντίσει να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις αναισθησιολόγων, χειρουργών και άλλων ειδικοτήτων που θα μείνουν κενές λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποχώρησης των ιατρών και θα έχουν ως αποτέλεσμα να υπολειτουργήσουν κρίσιμοι τομείς του Νοσοκομείου.

Ήδη υπολειτουργεί η Χειρουργική κλινική καθώς και άλλες κλινικές και τμήματα λόγω της υποστελέχωσης που παρατηρείται και επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, και αυτό δεν είναι πλέον αποδεκτό.

Είναι αυτονόητο ότι ο Ι.Σ.Μ. υποστηρίζει την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου με εξασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα του και σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών προς όλους τους ασφαλισμένους.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης και της νέας Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου στις προσπάθειες της για διασφάλιση και αναβάθμιση της λειτουργίας του.

Σαφής επιθυμία όλων είναι να συνεχισθεί και να παγιωθεί και με την νέα Διοίκηση η γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία που υπήρξε με την πρώην και την τέως διοίκηση του “Αχιλλοπούλειου” Γενικού Νοσοκομείου Βόλου προς όφελος των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνον.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

  • Στην Αργαλαστή οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σοφία Ζαχαράκη #ΔΗΜΤΟΝοτίουΠηλίου - https://t.co/9m8ETKTjgR -

"Αλιεύοντας" την είδηση