Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Ο Ι.Σ.Μ. για τις ελλείψεις ιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου
Ο Ι.Σ.Μ. για τις ελλείψεις ιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου

Ο Ι.Σ.Μ. για τις ελλείψεις ιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.) παρακολουθεί με ανησυχία το συνεχιζόμενο σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Βόλου.

Δυστυχώς δεν φαίνεται να έχει εξασφαλισθεί ακόμη η αναγκαία λύση του προβλήματος, η οποία είναι η επαρκής στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, σύμφωνα και με τις πιεστικές ανάγκες που καταγράφηκαν ανάγλυφα και σε μέγιστο βαθμό με την πρόσφατη και οδυνηρή εμπειρία της Πανδημίας στην περιοχή μας.

Όπως είναι αυτονόητο η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του για αποχώρηση από το Νοσοκομείο, λόγω συνταξιοδότησης τεσσάρων έμπειρων και καταξιωμένων ιατρών μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα επιβαρύνει την κατάσταση και θα επιδεινωθεί το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα αδυναμία κάλυψης ακόμη και των εφημεριών των τμημάτων στα οποία υπηρετούν αυτοί.

Πάγια θέση του Ι.Σ.Μ. είναι η πρόσληψη του προβλεπόμενου από το οργανόγραμμα λειτουργίας του του απαραιτήτου μόνιμου ιατρικού προσωπικού με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Αυτό όμως που πρέπει άμεσα να διορθωθεί από το Υπουργείο Υγείας είναι οι αμοιβές αλλά και οι επαγγελματικές και επιστημονικές προοπτικές των ιατρών που χρειάζεται να προσληφθούν στα νοσοκομεία μας.

Θα πρέπει λοιπόν να είναι ανάλογες αυτών που ισχύουν στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες,  σε συνδυασμό με εφαρμογή ενός δίκαιου και αυστηρού συστήματος αξιολόγησης της αποδοτικότητας των νοσοκομειακών ιατρών.

Αυτό θα αποτρέψει την απώλεια σημαντικού ιατρικού δυναμικού που παράγει με μεγάλο κόστος η χώρα   και προτιμάει  να μεταναστεύσει παρά να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Εθνικό Υγείας  που τις έχει ανάγκη.

Ως προσωρινή λύση για το Νοσοκομείο Βόλου   οι αρμόδιοι πρέπει να παρατείνουν την δυνατότητα των προς συνταξιοδότηση ιατρών να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι το τέλος του έτους, εφόσον το επιθυμούν, προκειμένου να προσληφθούν όμως άμεσα νέοι ιατροί που θα καλύψουν το κενό της αποχώρησής τους.

Δυστυχώς στο Νοσοκομείο  υπάρχει τόσο μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού σε ορισμένα τμήματα, ιδίως στις Παθολογικές κλινικές, που ακόμη και εμβαλωματικές λύσεις, όπως η ολιγόμηνη παράταση εργασίας των προς συνταξιοδότηση ιατρών, να είναι μία κάποια λύση.

Αυτό όμως πρέπει να καταγραφεί ως ψόγος για τους αρμόδιους και τους υπεύθυνους αυτής της απαράδεκτης κατάστασης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Με ελαφρά συμπτώματα κορωναϊού η Κατερίνα Παπανάτσιου #ΚατερίναΠαπανάτσιου - https://t.co/Bkborr2n4Y -

  • Αυγουστιάτικη νεροποντή έπληξε τον Βόλο #καλοκαιρινήνεροποντή - https://t.co/onxzG8ywmN -

  • #συλλήψεις στη Σκιάθο για ηχορύπανση και μέθη #Σκιάθος #συλλήψεις - https://t.co/qRCWeyh28j -

"Αλιεύοντας" την είδηση