Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στο Νοσοκομείο Βόλου
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στο Νοσοκομείο Βόλου

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στο Νοσοκομείο Βόλου

«Το Αχιλλοπούλειο δεν πρέπει να οπισθοδρομεί με εκπτώσεις στον αναπτυξιακό του σχεδιασμό»

Το Αχιλλοπούλειο επισκέφθηκε για μία ακόμη φορά ο Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στις 24/12/2020, ώστε να συνομιλήσει με τους υγειονομικούς και διοικητικούς υπεύθυ και να ενημερωθεί για την τρέχουσα κατάσταση, με επίκεντρο φυσικά τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Αρχικά ο βουλευτής βρέθηκε στο Βιοχημικό Τμήμα του Νοσοκομείου, όπου συνομίλησε με τον διευθυντή του Τμήματος Ηλία Τογκουσίδη και τους υγειονομικούς υπαλλήλους.

Το Βιοχημικό Τμήμα αποτέλεσε για το Νοσοκομείο Τμήμα πρώτης γραμμής στη διάρκεια της πανδημίας, διαχειριζόμενο πρωτοφανή όγκο δειγμάτων για μοριακό έλεγχο Covid και με το επιστημονικό προσωπικό του να εκτίθεται καθημερινά σε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης. «Παρά τον αυξημένο όγκο δειγμάτων, το Βιοχημικό Τμήμα κλήθηκε να ανταποκριθεί στις πρωτοφανείς ανάγκες της πανδημίας χρηματοδοτούμενο για όλη τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια με το πενιχρό ποσό 20.000 ευρώ», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με τους επιστημονικούς υπεύθυ, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, η επάρκεια του Βιοχημικού Τμήματος και η ικανότητά του για τη διενέργεια μοριακών ελέγχων στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στη λήψη δωρεών, γεγονός το οποίο δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει ο Βουλευτής, σημειώνοντας ότι η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει την υγειονομική επάρκεια του σε δωρεές ιδιωτών και επιχειρήσεων την αφήνει έκθετη στα μάτια των πολιτών της Μαγνησίας.

Στη συνέχεια ο βουλευτής συναντήθηκε με τον διοικητή του Αχιλλοπούλειου Γιάννη Ντόκο. Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Ηλίας Καραμέτος, η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κατερίνα Χαρανά και ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας () Παύλος Μαλινδρέτος.

Κορωνίδα της συζήτησης αποτέλεσε το θέμα της πρόσφατης τροποποίησης του Οργανισμού του Νοσοκομείου, με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο να επισημαίνει ότι ένας Οργανισμός αποτελεί την «ταυτότητα» του Νοσοκομείου, αλλά και τον «οδικό χάρτη» της αναπτυξιακής του πορείας και δεν θα πρέπει να οπισθοδρομεί με «εκπτώσεις» στον αναπτυξιακό του σχεδιασμό.

«Η τροποποίηση του Οργανισμού του Αχιλλοπούλειου παρουσιάζει μειωμένες σε ειδικότητες πρώτης γραμμής και ακύρωση της δρομολογημένης από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δημιουργίας Ογκος Κλινικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, επισημαίνοντας πως οι όποιες προβλέπονται στο νέο Οργανισμό για τη στελέχωση νέων Τμημάτων, συνοδεύονται από ταυτόχρονες καταργήσεις θέσεων ειδικοτήτων ζωτικής σημασίας για το Νοσοκομείο.

Κοινό «τόπο» των παρευρισκομένων αποτέλεσε η παραδοχή ότι το κατάφερε με τις όποιες δυσκολίες να σταθεί «όρθιο» απέναντι στις έκτακτες υγειονομικές ανάγκες που διαμόρφωσε η πανδημία, με το Βουλευτή να συγχαίρει από καρδιάς το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό για τον καθημερινό αγώνα που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν για την υγειονομική κάλυψη των πολιτών της Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση