Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας των ακτινοδιαγνωστικών μονάδων των δύο νοσοκομείων της ς αλλά και του αναισθησιολογικού τμήματος και των χειρουργείων του “Κουτλιμπάνειου και Τριανταφύλλειου”, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, έξι ακόμη σημαντικών προεγκρίσεων συμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού 1.184.662,2 για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα, η πρώτη προέγκριση συμβασιοποίησης που υπεγράφη μετά από διεθνή ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία, συνολικού κόστους 264.450 με Φορέα Υλοποίησης της Πράξης και Κύριο του έργου Γενικό ς, αφορά στην «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΑΚΤΙΝΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ “ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ”.

Το έργο αφορά στην προμήθεια ψηφιακού ακτινοσκοπικού του ακτινολογικού εργαστηρίου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Λάρισας – Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας “Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο”.

Το ακτινολογικό εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας λειτουργεί σε χώρους του ισογείου της συνδετήριας πτέρυγας. Ο εξοπλισμός θα είναι σύγχρονης τεχνολογίας, με δυνατότητα εύκολης μελλοντικής αναβάθμισης. Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλλει στην βελτίωση της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας που προσφέρει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, θα ανταποκρίνεται στις νέες επιστημονικές απαιτήσεις και θα εξασφαλίζει βελτίωση και υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Η λειτουργική βελτίωση θα αφορά την ταχύτητα αποτύπωσης της κατάστασης του ασθενή (χρόνος εξέτασης – απεικόνισης), με συνακόλουθη άμεση διάγνωση και στοχευόμενη θεραπεία.

Η δεύτερη προέγκριση συμβασιοποίησης, μετά από διεθνή ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία, νέα προέγκριση συμβασιοποίησης, συνολικού κόστους 186.960 ευρώ, με Φορέα Υλοποίησης της Πράξης και Κύριο του έργου Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αφορά την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΑΚΤΙΝΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ.»

Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός ψηφιακού ακτινοσκοπικού στον χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο οποίος επαρκεί για να στεγάσει τον ανωτέρω εξοπλισμό. Με τον παραπάνω εξοπλισμό, αναμένεται η βελτίωση του επιπέδου ποιοτικής παροχής υπηρεσιών, με ταυτόχρονη ανάπτυξη σύγχρονων υποστηρικτικών λειτουργιών στον τομέα της Α'βάθμιας φροντίδας. Θα ενισχύσει σημαντικά τον χαρακτήρα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Επίσης αναμένεται μείωση κόστους λόγω: μείωσης χρόνου αναμονής ασθενών και μειωμένο κόστος συντήρησης. Βελτίωση του επιπέδου ικανοποίησης του ασθενή με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Τα δύο έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΓΝΛ

Επίσης, υπογράφηκαν τέσσερις νέες προεγκρίσεις συμβασιοποίησης, συνολικού κόστους 733.252,20 ευρώ, οι οποίες αφορούν την προμήθεια του παρακάτω εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας:
• ΣΥΜΒΑΣΗ 1 προϋπολογισμού 208.116,00 € : ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΙΩΝ (3) ΤΡΖΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ,
• ΣΥΜΒΑΣΗ 2 προϋπολογισμού 31.980,00 € : ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ (1) ΦΟΡΗΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ,
• ΣΥΜΒΑΣΗ 3 προϋπολογισμού 79.212,00 € : ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ (1) ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ και
• ΣΥΜΒΑΣΗ 4 προϋπολογισμού 413.944,20 € : ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ (1) ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ, ΔΕΚΑ (10) ΜΟΝΙΤΟΡ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΙ (6)

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΟΡΟΦΗΣ

Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Αναισθησιολογικό τμήμα και τα Χειρουργεία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας “Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο”. Το Αναισθησιολογικό τμήμα και τα Χειρουργεία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας λειτουργούν σε χώρους του 2ου ορόφου της συνδετήριας πτέρυγας. Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλλει στην βελτίωση της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας που προσφέρει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, θα ανταποκρίνεται στις νέες επιστημονικές απαιτήσεις και θα εξασφαλίζει βελτίωση και υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Η λειτουργική βελτίωση θα αφορά την ταχύτητα αποτύπωσης της κατάστασης του ασθενή (χρόνος εξέτασης – απεικόνισης), με συνακόλουθη άμεση διάγνωση και στοχευόμενη θεραπεία.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας τόνισε τα εξής: «Συνεχίζουμε τον καθημερινό αγώνα υπέρ μίας δημόσιας υγείας στην οποία θα προσφεύγουν ακόμη και οι έχοντες και όχι για μία χώρα όπου οι φτωχοί θα αναζητούν τη γιατρειά τους στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Αντιστεκόμαστε, δε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, δεν παραδινόμαστε. Παρ' όλες τις αντιξοότητες και τις αστοχίες σε όλες τις διαδικασίες, ξεκινήσαμε από την 1η Ιουλίου του 2011 έναν αγώνα να αναβαθμίσουμε ιατροτεχνολογικά και κτηριακά τα δημόσια νοσοκομεία. Αυτός ο αγώνας ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες για το τρέχον ΕΣΠΑ, ενώ συνεχίζεται και στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Οι έξι νέες προεγκρίσεις συμβασιοποίησης δίνουν στους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, καλύτερες συνθήκες εργασίας, ώστε να παρέχουν στους πολίτες ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας, που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα που η κρίση έχει κλονίσει την κοινωνία.
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ενώνοντας τις δυνάμεις μας με όλους τους εμπλεκόμε φορείς, για μία Θεσσαλία με καλύτερη δημόσια υγεία».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση