Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Μεϊκόπουλος σε Κοντοζαμάνη: «Η ευθύνη για την κατάσταση του Νοσοκομείου Βόλου έχει ονοματεπώνυμο»
Μεϊκόπουλος σε Κοντοζαμάνη: «Η ευθύνη για την κατάσταση του Νοσοκομείου Βόλου έχει ονοματεπώνυμο»

Μεϊκόπουλος σε Κοντοζαμάνη: «Η ευθύνη για την κατάσταση του Νοσοκομείου Βόλου έχει ονοματεπώνυμο»

 

Σε «παράλληλη πραγματικότητα» φαίνεται πως βρίσκεται το σε σχέση με την υγειονομική κατάσταση στη εν μέσω της δεύτερης φάσης της πανδημίας.

Αυτό φάνηκε κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στις 16.11.2020 με θέμα τις τραγικές ελλείψεις και τη δύσκολη καθημερινότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι στο .

Στη Βουλή προσήλθε για να απαντήσει ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης.

Ο βουλευτής εξέθεσε για ακόμα μία φορά τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο . «Μέχρι και σήμερα κανένας μόνιμος παθολόγος δεν έχει αναλάβει υπηρεσία στο Νοσοκομείο παρά τις τεράστιες ανάγκες που δημιουργεί η έκτακτη υγειονομική και δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική ενίσχυση στη διαχείριση των κρουσμάτων ούτε από τα του Νομού, αφού το μόνο Κέντρο Ελέγχου κορωναϊού του Κέντρου Υγείας Βόλου, είναι υποστελεχωμένο και λειτουργεί επί της ουσίας με μετακινήσεις ιατρών από τα υπόλοιπα », ανέφερε ο Αλέξανδρος , ρωτώντας ευθέως τον Υφυπουργό αν προτίθεται επιτέλους να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες στελέχωσης, ενίσχυσης και χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο υφυπουργός Υγείας ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε πως όλες οι δομές δημόσιας υγείας της Μαγνησίας έχουν ενισχυθεί επαρκώς, λέγοντας πως θα ενισχυθούν περαιτέρω «αν υπάρξει ανάγκη».

Παραγνωρίζοντας την υπεράνθρωπη προσπάθεια που αναγκάζεται να καταβάλλει το προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου λόγω των πλημμελών χειρισμών και των αποφάσεων του Υπουργείου, ισχυρίστηκε πως το Νοσοκομείο έχει ενισχυθεί με προσλήψεις (προφανώς αόρατου) ιατρικού προσωπικού, και συνεχίζοντας τον εμπαιγμό δήλωσε ότι το Νοσοκομείο έχει χρηματοδοτηθεί επαρκώς.

Ο Αλέξανδρος στη δευτερολογία του κάλεσε τον αρμόδιο υφυπουργό να σοβαρευτεί, αναφέροντας πως εδώ και καιρό μια ολόκληρη πόλη φωνάζει για την υγειονομική της απομόνωση, καθώς σε όλες τις αποφάσεις του Υπουργείου και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το Νοσοκομείο Βόλου αποτελεί πάντα τον «φτωχό συγγενή».

«Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε την 5η Υγειονομική ως την πιο ασθενή Υγειονομική σε σχέση με την αντιμετώπιση και τη διαχείριση της πανδημίας», τόνισε ο βουλευτής, αναφέροντας πως ακόμα και οι τοπικοί της συμπολίτευσης πραγματοποιούν κοινοβουλευτικό έλεγχο, ασκώντας για τη διαχείριση της πανδημίας στη .

Σε μία προσπάθεια να επαναφέρει τον υφυπουργό στην πραγματικότητα και μιλώντας με στοιχεία, ο βουλευτής σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή οι ελάχιστοι παθολόγοι του Νοσοκομείου έχουν υπό την ευθύνη τους πάνω από 100 ασθενείς από την Α΄ και Β΄ Παθολογική Κλινική και την κλινική κορωναϊού, ενώ ανέφερε ότι από την πρόσφατη προκήρυξη 300 γιατρών εξειδικευμένων στην αντιμετώπιση του covid, μόνο ένας προβλέπεται για το Νοσοκομείο Βόλου.
«Η πραγματικότητα είναι ότι γιατροί, νοσηλευτές αλλά και οι πολίτες του Βόλου βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Η ευθύνη για την κατάσταση του Νοσοκομείου Βόλου και τη δημόσια υγεία στη Μαγνησία έχει ονοματεπώνυμο. Και το ονοματεπώνυμο αυτό δεν σας συμφέρει», ανέφερε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο βουλευτής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποτελέσματα Προαγωγικών εξετάσεων Κempo Karate 2021 #ΚempoKarate - https://t.co/494MBUSP8k -

  • Η ζωή αρχίζει όταν κλείνει ένας κύκλος… - https://t.co/PaAJUgRkjl -

  • Πέθανε στον ύπνο του 40χρονος αγιογράφος στη Ν. Αγχίαλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/oI1aWUp9SF -

"Αλιεύοντας" την είδηση