Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Με νέο υπερηχομοτογράφο εξοπλίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου
Με νέο υπερηχομοτογράφο εξοπλίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου

Με νέο υπερηχομοτογράφο εξοπλίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου

O Περιφερειάρχης Θεσσλίς Κώστας έδωσε την για υπογραφή σύμβασης προμήθειας του έργου «Προμήθεια Υπερηχοτομογράφου Υψηλής Ευκρίνειας με Τεχνική Ελαστογραφίας» για το Γενικό οσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο». Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 100.000,00 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο αφόρα στην προμήθεια Ακτινολογικού Υπερηχοτομογράφοu με οθόνη 20' υψηλής ευκρίνειας, Τεχνική Ελαστογραφίας, εξειδικευμένα πρωτόκολλα εξέτασης, σκληρό δίσκο άνω των 200GB για αρχειοθέτηση άνω των 20.000 εικόνων, συνοδευόμενο από τέσσερις ηχοβόλες κεφαλές, τροχήλατο, έγχρωμο εκτυπωτή Α4 τεχνολογίας Laser/Phaser.

Με την εν λόγω προμήθεια επιτυγχάνεται η ενσωμάτωση και εφαρμογή της πλέον σύγχρονης ιατρικής και απεικονιστικής τεχνολογίας, με χρήση σύγχρονων εργαλείων διάγνωσης, ασφάλεια ασθενών, ηλεκτρονική διαχείριση ιατρικών – απεικονιστικών αρχείων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας επισήμανε ότι: «Με συνεργασία και συνεργία στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια στήριξης της δημόσιας υγείας. Άλλωστε αποτελεί εκ των προτεραιοτήτων μας η έμπρακτη στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων μας προκειμένου οι πλούσιοι να προστρέχουν στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και όχι οι φτωχοί στις ιδιωτικές. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το Δημόσιο Σύστημα με έργα που είναι συμβατά με τον Εθνικό Χάρτη Υγείας και της 5ης ΥΠΕ και των οσοκομείων. Με έργα ουσίας αναβαθμίζουμε την υγείας προς τους της Θεσσαλίας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση