Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Με νέα χειρουργικά εργαλεία εξοπλίζεται το “Αχιλλοπούλειο” Γενικό Νοσοκομείου Βόλου
Με νέα χειρουργικά εργαλεία εξοπλίζεται το “Αχιλλοπούλειο” Γενικό Νοσοκομείου Βόλου

Με νέα χειρουργικά εργαλεία εξοπλίζεται το “Αχιλλοπούλειο” Γενικό Νοσοκομείου Βόλου

Το χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με 100.000 ευρώ

Στην προμήθεια νέων χειρουργικών εργαλείων Χειρουργικής πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα το ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ μετά την έγκριση που έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του νοσοκομείου και του αναδόχου για το έργο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ».

Το είναι συνολικού προϋπολογισμού 99.987,42 €  ευρώ  και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι  το ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Ενισχύουμε τη δημόσια υγεία με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο. Τόσο με το παλιό, όσο και με το νέο ΕΣΠΑ, η αιρετή Περιφέρεια προμηθεύει με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Ο ιατρικός εξοπλισμός ενός νοσοκομείου μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα της αξιοπιστίας του, σε συνδυασμό πάντα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τον χειρίζεται ».

Αντικείμενο έργου

Το έργο αφορά στην προμήθεια Χειρουργικών εργαλείων Χειρουργικής (9 σετ γενικής χρήσης), τα οποία μοιράζονται οι ειδικότητες: Γεν. Χειρουργική, ουρολογία, μαιευτική/γυναικολογία, ΩΡΛ, Νευροχειρουργική.

Η χρήση και αξιοποίηση των εργαλείων θα είναι άμεση. Η αξιοποίηση των χειρουργικών εργαλείων θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα των επεμβάσεων, θα μειώσει αισθητά τους χρόνους των επεμβάσεων προς όφελος των ασθενών, θα αναβαθμίσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, και θα προάγει την ιατρική επιστήμη και τεχνολογία προς όφελος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των ασθενών.

Ο ωφελούμενος πληθυσμός αφορά το σύνολο των κατοίκων της Π.Ε. Μαγνησίας, (203.808).

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #φωτιά σε εν κινήσει Ι.Χ. στην Κάτω Γατζέα #ΙΧ #ΚάτωΓατζέα #φωτιά - https://t.co/nP5ch1Zxze -

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

"Αλιεύοντας" την είδηση