Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Μάσκες παρήγαγε και πρόσφερε το Π.Θ. στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου
Μάσκες παρήγαγε και  πρόσφερε το Π.Θ. στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου

Μάσκες παρήγαγε και πρόσφερε το Π.Θ. στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου

Mάσκες που παρήχθησαν από εκτυπωτή 3d παρέδωσαν σήμερα στη διοίκηση του υ Βόλου ο επίκουρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γεώργιος Σαχαρίδης και ο Ηλίας Φρυτζαλάς της ομάδας TED3D.

Τις μάσκες παρέλαβαν ο του υ Γ. Ντόκος και ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του “υ”, Ηλίας Καραμέτος.

Αύριο θα παραδοθούν εξήντα μάσκες στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας και μόλις παραληφθεί πρώτη ύλη ξεκινά η παραγωγή 300-700 μασκών καθημερινά.

Ήδη ο Γενικός Αστυνομικός Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας παρήγγειλε σήμερα για λογαριασμό της υπηρεσίας του 800 μάσκες.

Όπως εξήγησε ο κ. Φρυτζαλάς, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 στις 19:00, κάθε εβδομάδα θα παραδίδονται 300 έως 600 κομμ με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας αρχικά αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας στη συνέχεια.

Πρόκειται για μάσκες εύκολες στη χρήση που φοριούνται ως κράνος και εύκολα επαναχρησιμοποιούνται αφού αποστειρωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μία καινοτόμα πρωτοβουλία που αξιοποιεί την της τρισδιάστατης εκτύπωσης, έλαβαν από κοινού το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και η Πνευμονο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα έλλειψης υλικών που καταγράφονται στα νοσοκομεία της χώρας, συνεργάστηκαν προκειμένου να στηρίξουν εθελοντικά τα νοσοκομεία της χώρας παράγοντας αναλώσιμα υλικά πρώτης ανάγκης.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση