Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Μάσκες παρήγαγε και πρόσφερε το Π.Θ. στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου
Μάσκες παρήγαγε και  πρόσφερε το Π.Θ. στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου

Μάσκες παρήγαγε και πρόσφερε το Π.Θ. στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου

Mάσκες που παρήχθησαν από εκτυπωτή 3d παρέδωσαν σήμερα στη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γεώργιος Σαχαρίδης και ο Ηλίας Φρυτζαλάς της ομάδας TED3D.

Τις μάσκες παρέλαβαν ο διοικητής του Νοσοκομείου Γ. Ντόκος και ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του “Αχιλλοπούλειου”, Ηλίας Καραμέτος.

Αύριο θα παραδοθούν εξήντα μάσκες στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας και μόλις παραληφθεί πρώτη ύλη ξεκινά η παραγωγή 300-700 μασκών καθημερινά.

Ήδη ο Γενικός Αστυνομικός Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας παρήγγειλε σήμερα για λογαριασμό της υπηρεσίας του 800 μάσκες.

Όπως εξήγησε ο κ. Φρυτζαλάς, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 στις 19:00, κάθε εβδομάδα θα παραδίδονται 300 έως 600 κομμάτια με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας αρχικά αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας στη συνέχεια.

Πρόκειται για μάσκες εύκολες στη χρήση που φοριούνται ως κράνος και εύκολα επαναχρησιμοποιούνται αφού αποστειρωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μία καινοτόμα πρωτοβουλία που αξιοποιεί την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, έλαβαν από κοινού το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και η Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα έλλειψης υλικών που καταγράφονται στα νοσοκομεία της χώρας, συνεργάστηκαν προκειμένου να στηρίξουν εθελοντικά τα νοσοκομεία της χώρας παράγοντας αναλώσιμα υλικά πρώτης ανάγκης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βρετανία: Άμεσο τεστ κορωνοϊού ελληνικής επινόησης - https://t.co/uhylkV8xLi -

  • Στο ξενοδοχείο δηλητηριάστηκε ο Ναβάλνι - https://t.co/E9BDPqEVox -

  • Αντικειμενικές αξίες: Πού αυξάνονται και πού μειώνονται - https://t.co/nJm0RvehDR -

"Αλιεύοντας" την είδηση