Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » “Κουτσουρεμένο” το ΑΓΝΒ με την αποχώρηση επικουρικών γιατρών
“Κουτσουρεμένο” το ΑΓΝΒ με την αποχώρηση επικουρικών γιατρών

“Κουτσουρεμένο” το ΑΓΝΒ με την αποχώρηση επικουρικών γιατρών

«Τον κώδωνα του κινδύνου» έκρουσαν σήμερα το πρωί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν γιατροί κι εργαζόμενοι, τι θα σημάνει η αποχώρηση των επικουρικών γιατρών από τα Νοσοκομεία, που σύμφωνα με τροπολογία του Υπουργείου μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 θα αποχωρήσουν όλοι.

Η κινητοποίηση δεν είχε μεγάλη συμμετοχή κι αυτό γιατί πολλοί γιατροί ήταν προσωπικό ασφαλείας κι είχαν χειρουργεία να εκτελέσουν.

Όπως είπε ο επικουρικός γιατρός, νευροχειρουργός Ν. Σίρμος «Σήμερα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που έχει διοργανώσει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών μαζί με την υποστήριξη των εργαζομένων. Στο Νοσοκομείο Βόλου, υπηρετούν 26 επικουρικοί γιατροί. Μιλάμε όχι για ειδικευόμε αλλά για επιμελητές γιατρούς, που αποφασίζουν για την τύχη των ασθενών.

Βάσει των πρόσφατων ανακοινώσεων του υπουργείου, όλοι αυτοί οι επιμελητές προοδευτικά μέσα στη χρονιά, ως τα Σεπτεμβρίου θα αποχωρήσουν, με συνέπεια τη δυσλειτουργία όλων των νοσοκομείων της χς και στο Νοσοκομείο Βόλο. Με αυτή τη διαμαρτυρία θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην του υπουργείου, ότι αυτό είναι άδικο. Οι επικουρικοί γιατροί συνεισφέρουν πάρα πολλά και θέλουμε να παραμείνουν τουλάχιστον στη θέση τους κι όχι να απολυθούν».

Σύμφωνα με τον κ. Σίρμο σε κάθε τμήμα – κλινική του Νοσοκομείου τουλάχιστον το 30% αποτελείται από επιμελητές με σύμβαση κι όπως είπε «Σε αποχώρηση αυτών, οι εναπομείναντες γιατροί θα πρέπει να κάνουν περισσότερες εφημερίες και περισσότερη δουλειά». Σκιαγραφόντας την κατάσταση στις κλινικές του Νοσοκομείου, στο γαστρεντερολογικό είναι μόνο ένας γιατρός κι αυτός επικουρικός, έτσι όταν θα φύγει η κλινική θα κλείσει. Επίσης τα 2/3 του οφθαλμολογικού αποτελούνται από επικουρικούς, που αν φύγουν μένει ένας μόνο γιατρός . Τα 2/4 της ΩΡΛ είναι επικουρικοί, τα 3/6 του γυναικολογικού αποτελούνται από επικουρικούς , το 1/3 του νευροχειρουργικού είναι επικουρικός γιατρό.

Την ανάγκη ο Βόλος να σταθεί δίπλα στο Νοσοκομείο του, επεσήμανε ο Ν. Αναγνώστου, επικουρικός γιατρός, ειδικός νεφρολόγος. Ο κ. Αναγνώστου τόνισε το γεγονός της εργασιακής αβεβαιότητας κι όπως συμπλήρωσε «πληρωνόμαστε και θα μπορούσε να γίνει κάτι και να καλυφθούν οι θέσεις με μόνιμο προσωπικό, γιατί οι ανάγκες υπάρχουν και είναι αυταπόδεικτες. Ζητούμε την κατανόηση της κοινωνίας και ο Βόλος να σταθεί στο Νοσοκομείο του».

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Χαυτούρας, αναφερόμενος στην συμμετοχή εκτίμησε κι ευχήθηκε σε επόμενες κινητοποιήσεις η συμμετοχή να είναι πιο δυναμικές. Άσκησε δριμεία στο Υπουργείο που όπως είπε «Με τις αλλεπάλληλες τροπολογίες προαναγγέλλουν τη διάλυση του Νοσοκομείου. Τροπολογία περί οδηγών ασθενοφόρων, τροπολογία για τα καινούργια και τ τροπολογία που βάζει «φρένο» στις παρατάσεις των συμβάσεων στους επικουρικούς.

Το μέλλον θα είναι τραγικό για τα δημόσια νοσοκομεία, θα κλείσουν κλινικές και στο Νοσοκομείο μας θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα, σε κλινικές όπως ΩΡΛ, οφθαλομολογική, γαστρεντερολογικό, παιδιατρικό που δουλεύουν με επικουρικούς. Για τρεις κλινικές το πρόβλημα θα εμφανιστεί πολύ σύντομα , μέχρι τα Χριστούγεννα. Όπως στην παιδιατρική που θα φύγει ένας επικουρικός μέχρι τα Χριστούγεννα , στην ΩΡΛ που ο Διευθυντής συνταξιοδοτήθηκε και μένει ένας επικουρικός και στο αναισθησιολογικό που οι αναισθησιολόγοι αναγκάζονται να πηγαίνουν και στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Το Νοσοκομείο του Βόλου, σώζει αυτή τη στιγμή τα χειρουργεία της Λαμίας. Να το καταλάβουμε όλοι μας ότι, η γκρεμίζεται και πρέπει να αντιδράσουμε. Να πούμε δεν πάει άλλο και να αντιδράσουμε δυναμικά».

Στο πλευρό των γιατρών και οι εργαζόμενοι. Ο πρόεδρος Κ. Τράγαλος, ανέφερε ότι στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι, καθώς όπως υπογράμμισε «Θεωρούμε ότι το να διώξεις επικουρικό προσωπικό, θα πρέπει να έχεις έτοιμο ένα plan Β για αντικατάσταση αυτού του προσωπικού .
Ίσως το κράτος να νομίζει ότι δίνει πάρα πολλά, άρα θα πρέπει να κάνει προσλήψεις μόνιμων γιατρών, ώστε να μπορέσει το σύστημα ς να λειτουργήσει.

Αν φύγουν γιατροί από το Νοσοκομείο του Βόλου, εν μία νυκτί θα καταρρεύσει. Τα προβλήματα είναι καθημερινά και μεγαλώνουν. Υπάρχει πρόβλημα και με το .

Θέλουμε να δημιουργήσουμε την υγεία ή να την πάμε πιο πίσω? Υπάρχει προσωπικό που έχει να πάρει άδεια εδώ και καιρό ή δεν μπορεί να πάρει ρεπό.

Βάζουμε πλάτη να λειτουργεί και να στέκεται το νοσοκομείο . Όλοι θέλουμε οι κάτοικοι της περιοχής να μπαίνουν στο νοσοκομείο και να μπορούν να στηριχτούν σε αυτό».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση