Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » KKE:Να μη κλείσει το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία
KKE:Να μη κλείσει το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία

KKE:Να μη κλείσει το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία

α μη κλείσει το τηλεφωνικό του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν προς το υπουργείο ς οι βουλευτές του Κώστας Στεργίου και Γιώργος Λαμπρούλης.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν: “Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας και οι του νομού ύστερα από τη δημοσιοποίηση Υπουργικής Απόφασης για τη μεταφορά του τηλεφωνικού υ της υπηρεσίας από το Βόλο στη Λάρισα.
Αίτημα όλων των κατοίκων της Μαγνησίας είναι να ανακληθεί άμεσα η «ανεξήγητη» κατά τα άλλα Υ.Α. που υποβαθμίζει παραπέρα το ήδη υποβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας στο νομό.

Αντί να βελτιωθούν οι υποδομές λειτουργίας του ΕΚΑΒ στο ομό Μαγνησίας (έλλειψη προσωπικού, οχημάτων, καυσίμων, κ.ά.) που αποτελούν σημαντικό κρίκο στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας) – που κι αυτές λειτουργούν με τεράστιες ψεις και στηρίζονται στο φιλότιμο των εργαζομένων, γιατρών, νοσηλευτών και τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού – η με την αντιλαϊκή πολιτική και στο χώρο της υγείας συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τις δομές, κλείνοντας ουσιαστικά το τηλεφωνικό κέντρο στο νομό.

Στην Υ.Α. δεν εκτιμήθηκαν οι ιδιαιτερότητες του Νομού Μαγνησίας, η μεγάλη γεωγραφική έκταση, οι μεγάλες αποστάσεις και το ανάγλυφο του εδάφους (περιοχή του Πηλίου), οι ανάγκες στις νησιωτικές περιοχές των Βορείων Σποράδων και το γεγονός ότι τους θερινούς μήνες σχεδόν διπλασιάζεται ο πληθυσμός και οι ανάγκες. Η , στα πλαίσια των περικοπών, με λογιστικούς υπολογισμούς που δεν παίρνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, κλείνει το τηλεφωνικό κέντρο των διασωστών του ΕΚΑΒ με ενδεχόμενες τραγικές συνέπειες για τους κατοίκους”.

Οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν τι μέτρα θα πάρει άμεσα ο υπουργός ώστε να ανακληθεί η Υ.Α. για τη μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου στη Λάρισα και γενικότερα τι θα κάνει για τη στελέχωση και την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό, την αύξηση των λειτουργικών δαπανών και την ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου των αυτοκινήτων του ΕΚΑΒ Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση