Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Κάλυψη μόνιμων θέσεων ιατρών στο “Αχιλλοπούλειο” από το νέο έτος
Κάλυψη μόνιμων θέσεων ιατρών στο “Αχιλλοπούλειο” από το νέο έτος

Κάλυψη μόνιμων θέσεων ιατρών στο “Αχιλλοπούλειο” από το νέο έτος

με τον νέο διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας   Φώτη Σερέτη είχε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου ο βουλευτής . Μαγνησίας  ,  κατά τη οποία συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα,  που αφορούν στον τομέα υγείας του νομού.

Ο κ. Λιούπης συζήτησε αρχικά με  τον  κ. Σερέτη  το μείζον ζήτημα της στελέχωσης του Νοσοκομείου Βόλου με ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο κ. Σερέτης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Λιούπη ότι διορίστηκαν δύο επικουρικοί ιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου, στις ειδικότητες της αναισθησιολογίας και της παιδιατρικής κι ένας μόνιμος ορθοπεδικός, ενώ επισημάνθηκε ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι 16 προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού από πρόσφατη προκήρυξη.

Ακόμη, ο διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ ανέφερε στον κ. Λιούπη ότι έχει γίνει προγραμματισμός για την κάλυψη μόνιμων θέσεων ιατρών από το νέο έτος,  σύμφωνα με τον νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου να λειτουργούν εύρυθμα όλες οι και τα νέα τμήματα.

Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Βόλου, με τον κ. Λιούπη να τονίζει για ακόμη μία φορά, ότι ήδη έχει καλυφθεί ο , όπως και στα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας και θα πρέπει να επισπευσθούν όλες οι διαδικασίες,  έτσι ώστε να ενισχυθεί οικονομικά το “Αχιλλοπούλειο” για να συνεχίσει το υψηλό έργο, το οποίο επιτελεί.

Από την πλευρά του,  ο διοικητής σημείωσε πως ήδη έχει δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση στο Νοσοκομείο και θα συνεχίσουν να δίνονται έκτακτες χρηματοδοτήσεις,  έως ότου εγκριθούν οι προϋπολογισμοί,  υπογραμμίζοντας ότι  δεν θα αφήσει ούτε η Υ.ΠΕ , ούτε και το οικονομικά ακάλυπτο το Νοσοκομείο Βόλου.

Επίσης στη τέθηκε και το θέμα της ιατρικής κάλυψης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου  με τον κ. Λιούπη να επισημαίνει πως η Υγειονομική Περιφέρεια πρέπει να προτείνει στο την προκήρυξη μόνιμης θέσης ιατρού για το νησί των Β. Σποράδων σε θέση διευθυντή, ώστε να υπάρξει κίνητρο στους ενδιαφερομένους και άμεσα να γίνει η πλήρωση της θέσης, ενώ συζητήθηκε εκτενώς και η κατάσταση που επικρατεί στα του νομού, με τον κ. Σερέτη να σημειώνει πως θα παρθούν όλες οι αποφάσεις που χρειάζονται, ώστε να καλυφθούν τα κενά,  όπου υπάρχουν.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση