Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Κ. Παπανάτσιου: «Πρέπει να υπάρξει στήριξη του κλάδου των νοσηλευτών και επιβράβευση για τις υπηρεσίες που προσφέρουν»
Κ. Παπανάτσιου: «Πρέπει να υπάρξει στήριξη του κλάδου των νοσηλευτών και επιβράβευση για τις υπηρεσίες που προσφέρουν»

Κ. Παπανάτσιου: «Πρέπει να υπάρξει στήριξη του κλάδου των νοσηλευτών και επιβράβευση για τις υπηρεσίες που προσφέρουν»

Το δεύτερο κύμα COVID– 19 σε συνδυασμό με τις υιπες ασθένειες και την εποχική γρίπη έχει επιφέρει τεράστια πίεση στις δημόσιες υγείας και τους εργαζόμενούς τους.

Η Κυβέρνηση της αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει τη βούληση να ενισχύσει το με μόνιμες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού, βοηθητικού και λοιπού προσωπικού, να αυξήσει τις , ώστε να υπάρξει και η απαιτούμενη αποσυμπίεση του , να προβεί σε ευρεία χρήση τεστ για αποτελεσματικό έλεγχο της εξάπλωσης της ς.

Ο κλάδος των νοσηλευτών και νοσηλευτριών, βρισκόταν και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και καλούνται για δεύτερη φορά να ανταποκριθούν σε εξαιρετικά δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.


Επειδή οι νοσηλευτές-τριες διαχρονικά σηκώνουν μεγάλο βάρος για την ορθή λειτουργία των υπηρεσιών υγείας και πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την αποκατάσταση των διαχρονικών αδικιών βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατέθεσαν σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση με την οποία ζητούν την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών για την κάλυψη των
  αναγκών του συστήματος υγείας.

Επιπλέον ρωτούν εάν θα δοθούν κίνητρα στους Έλληνες νοσηλευτές που εργάζονται στο , ώστε να επιστρέψουν και να εργαστούν στην και εάν είναι προγραμματισμένη η καταχώρηση των Νοσηλευτικών Τμημάτων που ήδη λειτουργούν στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων και η παροχή του επιδόματος θέσης ευθύνης στους Τμηματάρχες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση