Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Κ.Παπανάτσιου: «Ανεπαρκής ο σχεδιασμός για τα εμβολιαστικά κέντρα στο Βόλο»
Κ.Παπανάτσιου: «Ανεπαρκής ο σχεδιασμός για τα εμβολιαστικά κέντρα στο Βόλο»

Κ.Παπανάτσιου: «Ανεπαρκής ο σχεδιασμός για τα εμβολιαστικά κέντρα στο Βόλο»

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας Κ. Παπανάτσιου προς τον υπ. Υγείας για τον σχεδιασμό λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων στη πόλη του Βόλου. Στον νομό Μαγνησίας ο σχεδιασμός δείχνει να είναι χωρίς λογική, με την πρωτοβάθμια υγεία συνεχώς να απαξιώνεται και το προσωπικό του ΓΝ Βόλου να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθεί και στους εμβολιασμούς.

Με ανακοινώσεις τους, τόσο ο Σύλλογος εργαζομένων πρωτοβάθμιας υγείας Μαγνησίας όσο και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, αναφέρουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην οργάνωση και εξυπηρέτηση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα, λόγω και των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι στην πρωτοβάθμια αναφέρονται στις μετακινήσεις της προϊσταμένης και αναπληρώτριας του εμβολιαστικού κέντρου χαρακτηρίζοντας τες ως ακατανόητες, ενώ θέτουν και πρόταση να γίνει το πρώην ΙΚΑ Νέας Ιωνίας εμβολιαστικό κέντρο ώστε να αποφορτιστεί πλήρως το Γ.Ν. Βόλου από τον εμβολιασμό πολιτών.

Η ΕΙΝΚΥΜ σημειώνει πως η κυβέρνηση δείχνει να απαξιώνει τη λειτουργία του νέου παιδιατρικού εμβολιαστικού κέντρου στο Γ.Ν. Βόλου, αφού μόλις 4 μόνιμοι ιατροί και 2 μετακινούμενοι καλούνται να συμμετέχουν σε πάνω από 50 εφημερίες μηνιαίως.

Η πρώην υπουργός σημειώνει πως, κοινή συνισταμένη και των δύο ανακοινώσεων είναι πως ο εμβολιασμός είναι μια πράξη που ανήκει στην Πρωτοβάθμια Υγεία και το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου δεν θα έπρεπε να έχει επιφορτιστεί. Η Κυβέρνηση της ΝΔ, σχεδόν δογματικά πλέον επιλέγει την απαξίωση της Πρωτοβάθμιας Υγείας, ενώ όπως έχει επισημάνει πολλές φορές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έπρεπε να είναι το «τοίχος προστασίας» των Νοσοκομείων εν καιρό μάλιστα Πανδημίας.
Με βάση τα παραπάνω η κα Παπανάτσιου ερωτά τον αρμόδιο υπουργό:
1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπ. Υγείας για την ενίσχυση των εμβολιαστικών κέντρων του Βόλου;
2. Υπάρχει σκέψη από το Υπ. Υγείας για μείωση των εμβολιαστικών γραμμών στο εμβολιαστικό του Κέντρου Υγείας Βόλου;
3. Θα εξετάσει η Κυβέρνηση την πρόταση που καταθέτει ο Σύλλογος εργαζομένων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Μαγνησίας, ώστε να μπορέσει να αποφορτιστεί το Γ.Ν. Βόλου από τους εμβολιασμούς;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

  • Τουρκικές εκλογές: Νικητής ο Ερντογάν #Τουρκικέςεκλογές - https://t.co/oLQiZbdeUG -

"Αλιεύοντας" την είδηση