Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Κ. Παπανάτσιου : Άμεση ανάγκη για προσλήψεις γιατρών, προμήθεια υγειονομικού υλικού και μοριακού αναλυτή στο ΓΝ Βόλου 
Κ. Παπανάτσιου : Άμεση ανάγκη για προσλήψεις γιατρών, προμήθεια υγειονομικού υλικού και μοριακού αναλυτή στο ΓΝ Βόλου 

Κ. Παπανάτσιου : Άμεση ανάγκη για προσλήψεις γιατρών, προμήθεια υγειονομικού υλικού και μοριακού αναλυτή στο ΓΝ Βόλου 

Ερώτηση κτέθεσε η βουλευτής Μγνησίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα , προ τον υπουργό Υγείας, σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων στο .Ν. Βόλου για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19 στη Μαγνησία.

Η κ. στην ερώτησή της αναφέρει ότι στο νομό Μαγνησίας έχουμε αυξημένα κρούσματα covid-19, με να έχει δημιουργηθεί ιδιαίτερη ανησυχία στην τοπική κοινωνία και ότι κατά την διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας και παρόλο τις υπουργικές εξαγγελίες, η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας δεν προχώρησε στις απαραίτητες προσλήψεις ιατρών για την αναγκαία ενίσχυση του .Ν. Βόλου.

Επιπλέον, δεν έχουν κρίνει ότι απαιτείται αγορά ή τοποθέτηση μηχανήματος μοριακού αναλυτή στο Γ.Ν. Βόλου, παρόλο το μικρό κόστος αγοράς του και παρόλο την πραγματοποίηση δεκάδων απευθείας αναθέσεων για άλλες προμήθειες.

Η βουλευτής τονίζει στην ερώτησή της, ότι η όλη εξέλιξη σχετικά με την πανδημία δεν αφήνει περιθώρια για νέες κωλυσιεργίες στις απαραίτητες προσλήψεις ιατρών, αλλά και στην διενέργεια κεντρικής προμήθειας για την εξασφάλιση επάρκειας σε υγειονομικό υλικό με προτεραιότητα στα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Επιπλέον αναφέρει ότι η μη ύπαρξη μοριακού αναλυτή στο ΓΝ Βόλου, δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου, αλλά και φυγή πολιτών, με προσωπικό τους κόστος, προς τα ιδιωτικά εργαστήρια όπου διαφημίζονται ως τα μοναδικά στη πόλη που παρέχουν άμεσα αποτελέσματα.

Μάλιστα, ένα από τα βασικότερα προβλήματα είναι ο προεγχειρητικός έλεγχος, όπου πλέον οι ασθενείς μπορεί να περιμένουν μέχρι και 48 ώρες να μάθουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους κάτι που μπορεί να δημιουργήσει και πρόσθετο κόστος για τα δημόσια ταμεία σε περίπτωση παράτασης της νοσηλείας τους. Η ίδια καθυστέρηση συμβαίνει και με τα δείγματα από τις Κινητές Ομάδες Υγείας που έχουν ενεργοποιηθεί στη Μαγνησία το τελευταίο μήνα.

Η κ. Παπανάτσιου επισημαίνει ότι πλέον υπάρχει η εμπειρία από όλο το προηγούμενο διάστημα της διαχείρισης της πανδημίας και κάθε καθυστέρηση του σχεδιασμού προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, μπορεί να εκθέσει αδικαιολόγητα σε κίνδυνο εργαζομέ και τους πολίτες της Μαγνησίας.

Ως εκ τούτου η κ. Παπανάτσιου ρωτά τον υπουργό Υγείας:

  • Αν προτίθεται να ενισχύσει το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, ώστε να είναι προετοιμασμένο σε περίπτωση δεύτερου κύματος κρουσμάτων COVID-19.

  • Ποιες άμεσες πρωτοβουλίες θα λάβει και ποιος θα είναι ο σχεδιασμός σε περίπτωση δεύτερου κύματος COVID-19, ώστε να εξασφαλιστεί επαρκής τητα υγειονομικού υλικού για τους εργαζόμε, με προτεραιότητα στα Μέσα Ατομικής Προστασίας τους. Θα προβεί σε διαγωνισμούς προμηθειών άμεσα, ώστε να μην γίνουν πάλι απευθείας αναθέσεις που έχουν πολύ υψηλό κόστος;

  • Αν προτίθεται να ενισχύσει το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με μοριακό αναλυτή, ώστε να λαμβάνονται άμεσα τα αποτελέσματα για τον covid-19, γεγονός που θα βοηθήσει στον γρηγορότερο εντοπισμό κρουσμάτων και το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, αλλά και θα σταματήσει την φυγή πολιτών προς το ιδιωτικό σύστημα υγείας;

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση