Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Κ. Παπανάτσιου: « ‘Αμεσες ενέργειες για την στελέχωση της Χειρουργικής Κλινικής του ΓΝ Βόλου»
Κ. Παπανάτσιου: « ‘Αμεσες ενέργειες για την στελέχωση της Χειρουργικής Κλινικής του ΓΝ Βόλου»

Κ. Παπανάτσιου: « ‘Αμεσες ενέργειες για την στελέχωση της Χειρουργικής Κλινικής του ΓΝ Βόλου»

ια την τραγική κατάσταση που έχει οδηγηθεί η Χειρουργική Κλινική του Γενικού οσοκομείου λόγω σοβαρότατης και συνεχιζόμενης υποστελέχωσης κατέθεσε ερώτηση η ς Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η ς αναφέρει στην ερώτησή της ότι η σοβαρότατη και συνεχιζόμενη υποστελέχωση της Χειρουργικής Κλινικής του Γ έχει οδηγήσει στην του Προγράμματος εφημεριών στην Χειρουργική Κλινική για το μήνα Σεπτέμβριο με πέντε ακάλυπτες , με ότι συνεπάγεται αυτό για τη Δημόσια Υγεία.

Στην κλινική υπηρετούν μόλις 5 ειδικοί γιατροί που εδώ και μήνες ξεπερνούν μαζί κατά πολύ τα εργασιακά ωράρια αλλά και τον αριθμό των προβλεπόμενων εφημεριών. Επιπλέον η κατάσταση δεν προβλέπεται να βελτιωθεί καθώς η τελευταία προκήρυξη δύο θέσεων ιατρών για το Νοσοκομείο Βόλου δεν περιλαμβάνει χειρουργούς, παρότι από τον Απρίλιο του 2022 έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα για την κάλυψη δύο θέσεων ειδικότητας χειρουργού ιατρού.

Η κα Παπανάτσιου επισημαίνει ότι πολλαπλώς έχει τονίσει με ερωτήσεις και αναφορές τις ελλείψεις σε γιατρούς στο ΓΝ Βόλου και παρά τις υποσχέσεις και τα δημοσιεύματα καταλήγουμε με το Γενικό Νοσοκομείο της Μαγνησίας, που καλύπτει και τα περιστατικά των Σποράδων, να μην έχει τον απαραίτητο αριθμό χειρουργών.

Επειδή η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη για την ασφάλεια του γενικού πληθυσμού και απαιτείται άμεση λύση η ρωτά τον αρμόδιο υπουργό Υγείας:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε ώστε η Χειρουργική Κλινική του ΓΝ Βόλου να στελεχωθεί με το απαραίτητο Ιατρικό προσωπικό και να μπορούν να εξυπηρετήσουν απρόσκοπτα τις ανάγκες που υπάρχουν στον ν. Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση