Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Η Εικόνα της Πλατυτέρας των Ουρανών δεσπόζει στην είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου
Η Εικόνα της Πλατυτέρας των Ουρανών δεσπόζει στην είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου

Η Εικόνα της Πλατυτέρας των Ουρανών δεσπόζει στην είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου

Με πρωτοβουλί και χρηματοδότηση του Σ.Σ.Κ. “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, την του μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου και την άδεια του Μάνθου Δραμητινού, διοικητού του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου , τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση, στην είσοδο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος της πόλης, αντίγραφο της “ΠΛΑΤΥΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ”, έργο του αγιογράφου Α. Αστεριάδη  (1952), το πρωτότυπο του οποίου κοσμεί την κόγχη του Ιερού Βήματος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Η τοποθέτηση της “Πλατυτέρας των ουρανών” από τον “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ”, στην κεντρική είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης, μεγάλη προσέφερε χαρά και ανακούφιση  στους απλούς ανθρώπους που επισκέπτονται το Νοσοκομείο Βόλου .

Οι ιερές εικόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας  δεν είναι απλά έργα τέχνης που στολίζουν τους χώρους των σπιτιών και των άλλων δημόσιων κτιρίων, αλλά είναι Ιερά σκεύη που διδάσκουν, παρηγορούν και μεταδίδουν τη χάρη  του Θεού.

Ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, έχει σκοπό να προσφέρει ιερές εικόνες του Κυρίου και της Θεοτόκου και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά και σε δημόσιες και .

Ήδη, έχουν παραλάβει  εικόνες από τον Σύλλογο ένα Λύκειο, ένα και μία δημόσια υπηρεσία. 

Όσοι και επιθυμούν να παραλάβουν ιερές εικόνες για τους χώρους που διακονούν, μπορούν να μας ειδοποιούν στο E-MAIL του Συλλόγου: oestavromenos@gmail.com

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση