Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Η Εικόνα της Πλατυτέρας των Ουρανών δεσπόζει στην είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου
Η Εικόνα της Πλατυτέρας των Ουρανών δεσπόζει στην είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου

Η Εικόνα της Πλατυτέρας των Ουρανών δεσπόζει στην είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου

Με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Σ.Σ.Κ. Βόλου “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, την έγκριση του μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου και την άδεια του Μάνθου Δραμητινού, διοικητού του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση, στην είσοδο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος της πόλης, αντίγραφο της “ΠΛΑΤΥΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ”, έργο του αγιογράφου Α. Αστεριάδη  (1952), το πρωτότυπο του οποίου κοσμεί την κόγχη του Ιερού Βήματος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Η τοποθέτηση της “Πλατυτέρας των ουρανών” από τον “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ”, στην κεντρική είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης, μεγάλη προσέφερε χαρά και ανακούφιση  στους απλούς ανθρώπους που επισκέπτονται το Νοσοκομείο Βόλου .

Οι ιερές εικόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας  δεν είναι απλά έργα τέχνης που στολίζουν τους χώρους των σπιτιών και των άλλων δημόσιων κτιρίων, αλλά είναι Ιερά σκεύη που διδάσκουν, παρηγορούν και μεταδίδουν τη χάρη  του Θεού.

Ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, έχει σκοπό να προσφέρει δωρεάν ιερές εικόνες του Κυρίου και της Θεοτόκου και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες και σχολικές αίθουσες.

Ήδη, έχουν παραλάβει  εικόνες από τον Σύλλογο ένα Λύκειο, ένα Γυμνάσιο και μία δημόσια υπηρεσία. 

Όσοι εκπαιδευτικοί και νοσηλευτές επιθυμούν να παραλάβουν ιερές εικόνες για τους χώρους που διακονούν, μπορούν να μας ειδοποιούν στο E-MAIL του Συλλόγου: oestavromenos@gmail.com

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση