Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Ι.Σ.Μ.: Στελέχωση του Αναισθησιολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου
Ι.Σ.Μ.: Στελέχωση του Αναισθησιολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου

Ι.Σ.Μ.: Στελέχωση του Αναισθησιολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου

Την στελέχωση του Ανισθησιολογικού τμήμτος του Γενικού οσοκομείου Βόλου ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος , με ανοικτή επιστολή του προς τον διοικητής της 5ης ΥΠΕ.

Στην επιστολή αναφέρεται: “Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρουσιασθεί σημαντικό πρόβλημα στελέχωσης στο Αναισθησιολογικό τμήμα του Γενικού οσοκομείου Βόλου. Συγκεκριμένα, δεν εργάζονται πλέον στο τμήμα τέσσερεις αναισθησιολόγοι λόγω μακροχρόνιων αναρρωτικών αδειών, παραιτήσεων και αποχωρήσεων. Εξαιτίας αυτού έχουν απομείνει στο τμήμα πέντε αναισθησιολόγοι οι οποίοι καλούνται να δπεραιώσουν τεράστιο όγκο επίπονης και υπεύθυνης εργασίας.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τέλους του έτους επίκειται ακόμη μία αποχώρηση αναισθησιολόγου, λόγω συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα το πρόβλημα που ήδη υπάρχει να χειροτερεύσει.

Εξ' αιτίας αυτών των δυσμενών εξελίξεων έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας στο μας με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν απαραίτητα έκτακτα και τακτικά χειρουργεία, με προοπτική να επιδεινωθούν αυτά τα προβλήματα.

Ένα επί πλέον πρόβλημα που δημιουργείται και θα επιδεινωθεί επίσης στο άμεσο μέλλον είναι η αποχώρηση αρκετών επικουρικών ιατρών, λόγω λήξεως των συμβάσεών τους. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την απόφασή σας να περιοριστούν προγραμματισμένες οικονομικές επιχορηγήσεις προς το Νοσοκομείο Βόλου ενέχουν τον κίνδυνο ς του Νοσοκομείου μας στο εγγύς μέλλον. Όπως είναι γνωστό πρόκειται για ένα σημαντικό και μάχιμο Νοσοκομείο με μεγάλο όγκο εργασίας που ήδη είναι υποστελεχωμένο, σύμφωνα με το εγκεκριμένο οργανόγραμμά του.

Ζητούμε άμεσα να παρέμβετε προκειμένου:

  1. Να καλυφθούν ικανοποιητικά οι κενές θέσεις αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου Βόλου, ακόμη και με μετακινήσεις από γειτονικά Νοσοκομεία, μέχρις της οριστικής και μόνιμης λύσης αυτού του προβλήματος.

  2. Να καλυφθούν προσωρινά και άμεσα οι θέσεις των αποχωρούντων επικουρικών ιατρών η να παραταθούν οι συμβάσεις τους, λόγω του προβλήματος στελέχωσης του Νοσοκομείου μας. Να σημειωθεί ότι η πάγια θέση του Ι.Σ.Μ. είναι υπέρ του διορισμού μόνιμων ιατρών στα Νοσοκομεία και στις Δημόσιες δομές Υγείας με πλήρη και αποκλειστική . Γι' αυτό ζητούμε να σταματήσει πλέον η εμβαλωματική λύση των συμβάσεων των Νοσοκομείων με επικουρικούς ιατρούς.

  3. Να καλυφθεί οικονομικά το Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με τις προγραμματισμένες ανάγκες του.

Κε Διοικητά

Ο Ι.Σ.Μ. παρακολουθεί με ανησυχία τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου και ζητάει την άμεση επίλυση τους προκειμένου να αποφευχθεί η υποβάθμισή του, προοπτική η οποία δεν είναι αποδεκτή από όλους μας με απόλυτο τρόπο.

Είμαστε βέβαιοι ότι συμφωνούμε στην ορθή και εύρυθμη λειτουργία των Δημόσιων Νοσοκομείων μας με ποιοτική και ποσοτική διασφάλιση σε υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης ν περίθαλψης προς όλους τους ασθενείς, σύμφωνα πάντοτε με τα επιστημονικά δεδομένα.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση