Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Για την κατάργηση της Ογκολογικής Κλινικής & λοιπών θέσεων γιατρών καλεί τον Υπουργό Υγείας στη Βουλή ο Μεϊκόπουλος
Για την κατάργηση της Ογκολογικής Κλινικής & λοιπών θέσεων γιατρών καλεί τον Υπουργό Υγείας στη Βουλή ο Μεϊκόπουλος

Για την κατάργηση της Ογκολογικής Κλινικής & λοιπών θέσεων γιατρών καλεί τον Υπουργό Υγείας στη Βουλή ο Μεϊκόπουλος

 

Στη Βουλή κλεί τον υπουργό Υγείς με νέα επίκαιρη ο Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, προκειμένου να πάρει θέση για την απόφαση της διοίκησης του οσοκομείου Βόλου για το νέο Οργανισμό που εν μέσω πανδημίας βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στη συστηματική υποβάθμιση της μεγαλύτερης δημόσιας δομής υγείας της Μαγνησίας. Αυτή τη φορά καταργώντας τον σχεδιασμό για την Ογκολογικής Κλινικής και προβλέποντας μόνο 12 θέσεις παθολόγων, με ταυτόχρονη κατάργηση θέσεων ειδικοτήτων πρώτης γραμμής, όπως θέσεις πνευμονολόγων που από τις 3 θέσεις που προβλέπονται σήμερα καταργούνται οι 2.

Όπως επεσήμανε ο , η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείο Υγείας θέλοντας να θέσει το οσοκομείο Βόλου σε δυναμική τροχιά ανάκαμψης είχε εγκρίνει την αύξηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου από 400 σε 460 κλίνες, ώστε να ενταχθούν το Αιμοδυναμικό Τμήμα, ο Μαγνητικός Τομογράφος και η της απολύτως απαραίτητης για την περιοχή Ογκολογικής Κλινικής. «Η νέα Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου ανατρέπει τον προηγούμενο σχεδιασμό και υποβαθμίζει τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας στη Μαγνησία», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, η Απόφαση για το νέο Οργανισμό προβλέπει μείωση κλινών του παθολογικού τομέα, μείωση κλινών του τομέα Ψυχικής Υγείας, ενώ δεν προβλέπεται αύξηση των θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, καταργείται η μία προβλεπόμενη θέση χειρουργικής θώρακος που προβλεπόταν στον ισχύοντα Οργανισμό, καταργούνται και οι δύο προβλεπόμενες θέσεις ενδοκρινολογίας, ενώ από τις τρείς προβλεπόμενες θέσεις πνευμονολογίας-φυματολογίας στον ισχύοντα Οργανισμό, καταργούνται οι δύο, αφήνοντας μόνο μία θέση στο νέο Οργανισμό.

Τεράστια υποβάθμιση του Νοσοκομείου του Βόλου συντελείται και με την ακύρωση του σχεδιασμού για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής που αποτελούσε εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα των δεκάδων ογκολογικών ασθενών της Μαγνησίας. «Μέχρι σήμερα,  μόνη λύση για τους καρκινοπαθείς της Μαγνησίας είναι να μεταβούν για τις ακτινοθεραπείες τους σε άλλα της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, με δυσανάλογη οικονομική επιβάρυνση και αχρείαστη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία», σημείωσε ο Αλ. Μεϊκόπουλος, ζητώντας από τον Υπουργό να εξηγήσει τη μεθοδευμένη και σταδιακή απαξίωση του Νοσοκομείου Βόλου που συντελείται με ευλαβική προσήλωση εδώ και 1,5 χρόνο και την οποία ούτε η επέλαση της πανδημίας αναγκών φαίνεται να ανακόπτει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση