Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Φεστιβάλ εκπαίδευσης νοσοκομειακών, υγειονομικών
Φεστιβάλ εκπαίδευσης νοσοκομειακών, υγειονομικών

Φεστιβάλ εκπαίδευσης νοσοκομειακών, υγειονομικών

Διοργνώνει γι πρώτη φορά  το Βόλου
Το 1ο πολυθεματικό Φεστιβάλ Εκπαίδευσης,ανοιχτό σε όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν,  διοργανώνει το Βόλου από τις 23 έως τις 27 Απριλίου στην αίθουσα «Δημήτρης κάλιος» .
Σήμερα το πρωί δόθηκε Τύπου στο , παρουσία  της επιτροπής εκπαίδευσης που έχει συσταθεί και λειτουργεί στο νοσηλευτικό Ίδρυμα.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ματθ. Δραμητινός έκανε λόγο για μια πρωτότυπη ιδέα η οποία δεν έχει ξαναγίνει σε κανένα άλλο νοσοκομείο και ενημέρωσε ότι όσοι συμμετάσχουν θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν  ομιλητές – γιατροί, εθελοντές της ΕΟΔ Μαγνησίας που είναι η μόνη πιστοποιημένη ομάδα στην ΚΑΡΠΑ, ομάδα του ΚΕΕΛ, ομάδα από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, στρατιωτικοί γιατροί, ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, μέλη της παραολυμπιακής ομάδας, κ.ά.
Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Χ. Αποστολίδης, αναφέρθηκε στην ομάδα εκπαίδευσης, κάνοντας λόγο για μια σύγχρονη σκεπτόμενη ομάδα που στόχο έχει την ενίσχυση του προγράμματος εκπαίδευσης κι εξωστρέφειας ,ενώ συμπλήρωσε: «Στόχος είναι να απαντήσουμε στις σύγχρονες και θέλουμε το φεστιβάλ αυτό να αποτελέσει θεσμό».
Από την πλευρά της η διευθύντρια Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Κατερίνα Χαρανά μίλησε για μια εξαιρετική πρωτοβουλία και πρόσθεσε πως όταν συστάθηκε η ομάδα εκπαίδευσης του Νοσοκομείου συμπληρώθηκαν ερωτηματολόγια τα στοιχεία των οποίων αξιολογήθηκαν.
Να σημειωθεί πως η  παρακολούθηση του φεστιβάλ είναι δωρεάν και γίνεται προεγγραφή για όποιον θέλει να το παρακολουθήσει, ενώ προϋπόθεση για την απόκτηση του πιστοποιητικού παρακολούθησης είναι να παρευρεθεί δύο ημέρες στις του Φεστιβάλ, το οποίο  διοργανώνεται υπό την αιγίδα της 5ης ΥΠΕ και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος κι έχει τη στίξη και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου.
"Αλιεύοντας" την είδηση