Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε: Οι επίσημες πηγές να ενημερώνουν τους δημοσιογράφους
ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε: Οι επίσημες πηγές να ενημερώνουν τους δημοσιογράφους

ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε: Οι επίσημες πηγές να ενημερώνουν τους δημοσιογράφους

Η ενημέρωση τους τελευταίους μήνες είναι μονοθεματική καθώς το ενδιαφέρον όλων των πολιτών δικαίως στρέφεται στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωναϊού. Μοιραία ακολουθούν και τα ΜΜΕ και οι .

Οι δημοσιογράφοι ωστόσο ζητούν επίσημη ενημέρωση, όταν τα ερωτήματά τους στρέφονται γύρω από την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία, γεγονός που ενδιαφέρει άμεσα τη κοινή γνώμη.

Τελευταίο «» ελλιπούς πληροφόρησης παρατηρήθηκε στο εκεί όπου ρεπόρτερ προσπαθούσε εναγωνίως και με τον χρόνο να πιέζει, να διασταυρώσει πληροφορίες, αλλά μάταια.

Η διοίκηση «πετούσε το μπαλάκι» της ενημέρωσης στους γιατρούς, οι οποίοι όμως αδυνατούν να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο καθώς έχουν τεράστιο φόρτο εργασίας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις για όλους, ζητούμε όμως από τη διοίκηση του αλλά και όλων των μεγάλων πόλεων της Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και ς, να υπάρχει επίσημη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη Δημόσια Υγεία.

Η ενημέρωση πρέπει να γίνεται από επίσημα χείλη και να μεταφέρεται από δημοσιογράφους στους πολίτες, για να μην παρατηρούνται φαινόμενα παραπληροφόρησης (ευτυχώς ελάχιστα) του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Παράλληλα πρέπει να τονίσουμε πως ήδη όλο το προηγούμενο διάστημα εκφράσαμε ως Διοίκηση της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ την έντονη ανησυχία μας για φαινόμενα παραπληροφόρησης και fake news, αναφορικά με την πανδημία του κορωναϊού που αναπαράγονται από ανθρώπους που δεν ανήκουν στην επαγγελματική δημοσιογραφική και επικαλούνται αναληθώς τη δημοσιογραφική ιδιότητα.

ΠΡΟΤΡΕΜΕ για μια ακόμα φορά τους πολίτες να ενημερώνονται για τα θέματα της πανδημίας, από τις επίσημες πηγές πληροφόρησης, από επαγγελματίες δημοσιογράφους που έχουν αποδείξει έμπρακτα με το έργο και τη διαδρομή τους την αξιοπιστία και την προσήλωσή τους στη .

Άλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία των εφημερίδων, των τηλεοπτικών σταθμών, των ραδιοφωνικών σταθμών και των επίσημων ιστοσελίδων, απέδειξαν κατά την διάρκεια της καραντίνας, ότι μπορούν να προσφέρουν, έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση, από αξιόπιστες πηγές.

Η διασταύρωση της είδησης είναι ο βασικότερος κανόνας της δημοσιογραφίας και οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι τον τηρούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία.

Αυτό που απομένει είναι να τον σέβονται και οι επίσημες πηγές πληροφόρησης που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση