Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την υποστελέχωση ΑΓΝΒ και Κ.Υ.
Ερώτηση  Π. Ηλιόπουλου για την υποστελέχωση ΑΓΝΒ και Κ.Υ.

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την υποστελέχωση ΑΓΝΒ και Κ.Υ.

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Π. στο υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα υποστελέχωσης σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, του Νοσοκομείου , αλλά και των Κέντρων Υγείας.

Επισημαίνει ότι στην ουσία υπάρχει κάλυψη του 50% των θέσεων γιατρών και νοσηλευτών με το μεγαλύτερο πρόβλημα να επικεντρώνεται στην των εφημεριών διαφόρων κλινικών και την κάλυψη των Σαββατοκύριακων, καθώς και τη μετακίνηση ιατρών για να καλύπτουν θέσεις όπου χρειάζεται.

Καθώς και στα Κέντρα Υγείας Αλοννήσου, Αλμυρού, Βελεστίνου, Ζαγοράς,  Σκιάθου, Σκοπέλου  και Αργαλαστής, υπάρχουν ελλείψεις σε παιδίατρο, νοσηλευτικό προσωπικό, οδηγούς ασθενοφόρων, προσωπικό για τα μικροβιολογικά/βιοχημικά εργαστήρια, οδοντίατρου, και γενικού ιατρού.

Αποτέλεσμα αυτών η επεισοδίων μεταξύ των συγγενών ασθενών και γιατρών ή νοσηλευτών στα επείγοντα, που συμβαίνουν συχνά το τελευταίο διάστημα και από καθαρή τύχη και ψυχραιμία των γιατρών δεν υπήρξε τραυματισμός.

Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής ρωτά ποιες αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν, και ποιες ενέργειες πρόκειται να γίνουν επειγόντως ώστε, να πληρωθούν τα σύμφωνα με τις ανάγκες του Νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό διοικητικό και λοιπό προσωπικό ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής και αξιοπρεπής παροχή περίθαλψης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

"Αλιεύοντας" την είδηση