Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ /  Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου προς τον υπ. Υγείας για τον αριθμό ειδικευμένων ιατρών στο ΓΝ Βόλου
 Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου προς τον υπ. Υγείας για τον αριθμό ειδικευμένων ιατρών στο ΓΝ Βόλου

 Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου προς τον υπ. Υγείας για τον αριθμό ειδικευμένων ιατρών στο ΓΝ Βόλου

  

 

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας Κ. Παπανάτσιου προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με την έκδοση της αρ. πρωτ. 4α/ΓΠ 54849/21-9-2020 (ΑΔΑ: 6ΩΕ0465ΦΥΟ-Σ6Λ) απόφασης του Υπουργείου Υγείας, με θέμα « θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου » όπου έχει προβλεφθεί η πρόσληψη μόλις δύο ειδικών ιατρών, από σαράντα που θα προσληφθούν συνολικά στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

Μετά την μη του προϋπολογισμού του .Ν. Βόλου για το τρέχον έτος, έτσι ώστε να στηριχθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει από τον εκσυγχρονισμό του όλο το προηγούμενο διάστημα, το πάγωμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού- που συνεχώς  αναγγέλεται  ότι ολοκληρώνονται αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα- και στην συνέχεια των ελάχιστων προσλήψεων προσωπικού που έγιναν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας αποτελεί πρόκληση για την του Βόλου.

Για τους παραπάνω λόγους η κ. Παπανάτσιου κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας στην οποία αναφέρει ότι σε σύγκριση με τα άλλα αρμοδιότητας της 5ης ΥΠΕ, με βάση τα στοιχεία επισκεψιμότητας, τον πληθυσμό της Μαγνησίας αλλά και τις σοβαρές σε ιατρικό προσωπικό του Γ.Ν Βόλου, είναι ξεκάθαρο πώς η στελέχωση με μόλις δύο επιπλέον ιατρούς δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Επίσης, ξεκάθαρο είναι ότι δεν υπάρχει κανένα σοβαρό σχέδιο ενίσχυσης που θα επιτρέψει την ορθή λειτουργία του.

Στη συνέχεια η βουλευτής θέτει τα παρακάτω ερωτήματα προς τον Υπουργό Υγείας:

 

  1. Θα επανεξετάσει την που εκδόθηκε στις 21-9-2020 ως προς τον αριθμό ιατρών που προβλέπονται για το Γ.Ν Βόλου;
  2. Υπάρχει σχέδιο αύξησης των θέσεων σε αυτή την προκήρυξη ή σε νέα, των ειδικών ιατρών για το Γ.Ν Βόλου;
  3. Ποια ήταν τα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκε η πρόσληψη μόλις δύο ειδικών ιατρών στο Γ.Ν Βόλου, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αρμοδιότητας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας;

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση