Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Ερώτηση Αθ. Λιούπη για προσλήψεις ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού και προμήθεια εξοπλισμού στο Κ.Υ. Βόλου
Ερώτηση Αθ. Λιούπη για προσλήψεις ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού και προμήθεια εξοπλισμού στο Κ.Υ. Βόλου

Ερώτηση Αθ. Λιούπη για προσλήψεις ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού και προμήθεια εξοπλισμού στο Κ.Υ. Βόλου

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Βασ. Κικίλια κατέθεσε ο ς Μαγνησίας της ΝΔ με θέμα: «Προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Βόλου για την αντιμετώπιση του κορωναϊού».

Χαρακτηριστικά ο κ. Λιούπης αναφέρει:  “Με βάση τον διαφαινόμενο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, πρόκειται άμεσα να δοθεί αναβαθμισμένος και ιδιαιτέρως καίριος ρόλος στα Κέντρα Υγείας πόλεων, στο πλαίσιο της γενικότερης προετοιμασίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση των περιστατικών Covid19.

Εν αναμονή των νέων αυξημένων αρμοδιοτήτων που πρόκειται να αναλάβει το Κέντρο Υγείας Βόλου, ο Υπεύθυνος Συντονιστής Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Βόλου, κ. Γεώργιος Μπακούλας, κατέγραψε σε σχετική επιστολή του όλα όσα χρειάζεται το Κέντρο Υγείας Βόλου προκειμένου να ανταποκριθεί στον νέο του ρόλο.

Ειδικότερα, απαιτείται επάνδρωση του Κέντρου Υγείας Βόλου με ιατρούς με ειδικότητες: Γενικής Ιατρικής (τουλάχιστον 5 ιατροί), Παιδς (τουλάχιστον 2 ιατροί) και Πνευμονολογίας (2 ιατροί). Επίσης, υπάρχει άμεση ανάγκη για , με δεδομένο ότι 10 νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Βόλου μετακινήθηκαν στο “”, Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Επίσης, καίριας σημασίας είναι η άμεση προμήθεια και αποστολή στο Κέντρο Υγείας Βόλου, μέσων ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς και ειδικότερα, η διάθεση στολών, μασκών, γυαλιών και γαντιών σε επαρκείς ποσότητες.

Τέλος, είναι απολύτως επιβεβλημένο, να υπάρξει ειδική διαμόρφωση των χώρων υπό την καθ ειδικών, καθώς και ταχεία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Κι αυτό, διότι ακόμα και εάν το Κέντρο Υγείας Βόλου δεν οριστεί ως κέντρο διαχείρισης περιστατικών Covid19, είναι πολύ πιθανόν το προσωπικό του να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά, και επομένως είναι σημαντικό, ιατροί και νοσηλευτές να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την άμεση επάνδρωση του Κέντρου Υγείας Βόλου με το απαραίτητο ιατρικό και , ενόψει της ανάληψης του νέου, πιο απαιτητικού ρόλου του;

2) Προτίθεστε να εξοπλίσετε το Κέντρο Υγείας Βόλου με όλα τα απαραίτητα -για το υγειονομικό προσωπικό- , και επίσης να υπάρξει ειδική διαμόρφωση των χώρων και κατάλληλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού;”

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση