Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Επί τάπητος τα θέματα του Νοσοκομείου Βόλου στη συνάντηση του Αθ. Λιούπη με τον υπουργό Υγείας
Επί τάπητος τα θέματα του Νοσοκομείου Βόλου στη συνάντηση του Αθ. Λιούπη με τον υπουργό Υγείας

Επί τάπητος τα θέματα του Νοσοκομείου Βόλου στη συνάντηση του Αθ. Λιούπη με τον υπουργό Υγείας

Παράταση συμβάσεων των επικουρικών και νέα προκήρυξη για μόνιμες θέσεις ιατρών εντός του 2021

Θέματα που αφορούν στον χώρο της υγείας στον νομό Μαγνησίας και ιδίως στο οσοκομείο Βόλου, συζήτησε ο βουλευτής . Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας   Αθανάσιος Λιούπης στη συνάντησή του με τον νέο υπουργό Υγείας  Θάνο Πλεύρη.

Ο κ. Λιούπης αναφέρθηκε αρχικά στην υποστελέχωση που παρουσιάζουν οι ΜΕΘ και τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βόλου, αλλά και όλης της Ελλάδας και εισηγήθηκε στον κ. Πλεύρη να δοθούν οικονομικά και άλλα κίνητρα, προκειμένου να καταστούν περισσότερο ελκυστικές οι θέσεις και να επανδρωθούν οι μονάδες αυτές με το απαιτούμενο προσωπικό. Αντίστοιχα, ζήτησε να δοθούν περαιτέρω κίνητρα για την κάλυψη των άγονων θέσεων σε Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας και ειδικότερα στα των Σποράδων και κυρίως στην Αλόννησο.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή αναφορικά με τον σχεδιασμό του Υπουργείου για τους επικουρικούς ιατρούς, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο προτίθεται να παρατείνει τις τους για ένα επιπλέον εξάμηνο.

Ειδικότερα, με τροπολογία που κατατίθεται άμεσα θα παραταθούν οι εν λόγω μέχρι τον Μάρτιο 2022, ενώ ο Υπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για παράταση των συμβάσεων για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι σχετικές προκηρύξεις.

Ο βουλευτής ζήτησε την προκήρυξη νέων θέσεων μονίμων ιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για νέα προκήρυξη προσλήψεων στα Νοσοκομεία εντός του 2021.

Ο κ. Λιούπης όμως έθεσε στον υπουργό και το μείζον ζήτημα της δημιουργίας στο Αχιλλοπούλειο, Τμήματος Ακτινοθεραπείας επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των περιστατικών καρκίνου στη Μαγνησία, με πληθυσμό 220.000 κατοίκων και επίπτωση, κατ' εκτίμηση, 1.300 νέων περιστατικών καρκίνου κάθε χρόνο.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Λιούπης, το Τμήμα Ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο Βόλου είναι απαραίτητο για την καλύτερη θεραπεία και την μικρότερη ταλαιπωρία των ασθενών, καθώς πολλοί από τους αναγκάζονται να μετακινούνται για ακτινοθεραπείες σε άλλες της Ελλάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συζητήθηκε και η δημιουργία ψηφιακής καταγραφής και ενημέρωσης του αρχείου νεοπλασιών, απ' όπου θα επιβεβαιώνεται αυτή η αναγκαιότητα.

Επιπλέον, ο κ. Λιούπης έθεσε εκ νέου και το ζήτημα της τροποποίησης του Οργανισμού του Νοσοκομείου Βόλου, το οποίο εκκρεμεί μέχρι σήμερα.

Ακόμη, ζήτησε για τις θέσεις 8 ΤΕ και 8 ΔΕ Νοσηλευτικού προσωπικού, 5 ΥΕ Βοηθών θαλάμων και 5 ΥΕ Μεταφορών, που εστάλησαν από την 5η ΥΠΕ για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Βόλου και η υπογραφή τους εκκρεμεί ήδη από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου.

Ο κ. Λιούπης όμως αναφέρθηκε και στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και ενημέρωσε τον υπουργό πως υπάρχει ήδη μελέτη για την επισκευή της στέγης και τη συντήρηση του κτηρίου και ζήτησε την διάθεση των απαιτούμενων κονδυλίων, που ανέρχονται στο ποσό του 1,1εκ. ευρώ για την εκτέλεση του έργου. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν ενέργειες για χρηματοδότηση του εν λόγω έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο θα διατεθούν συνολικά 350.000.000 ευρώ για κτηριακές υποδομές.

Τέλος, συζητήθηκε το ζήτημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας και ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε τον βουλευτή ότι το Υπουργείο έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια αναμόρφωσης του συστήματος και στο προσεχές διάστημα θα αναληφθεί σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Ο υπουργός ανέφερε πως θα εξετάσει επισταμένως όλα τα θέματα που του τέθηκαν και ο κ. Λιούπης τον ευχαρίστησε για την εποικοδομητική .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση