Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Επείγουσα έκκληση μητροπολίτου  για την συλλογή αίματος
Επείγουσα έκκληση μητροπολίτου  για την συλλογή αίματος

Επείγουσα έκκληση μητροπολίτου  για την συλλογή αίματος

Επείγουσα πατρική προτροπή στον  κλήρο και τον λαό  απευθύνει ο μητροπολίτης Δημητριάδος   Ιγνάτιος, με σκοπό την συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων φιαλών τος, για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών, που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στην Μονάδα Αιμοδοσίας του οσοκομείου Βόλου.

Απευθύνει αγωνιώδη έκκληση, η οποία θα αναγνωσθεί στους ναούς και τις μονές της τοπικής Εκκλησίας, την Κυριακή 16/1.

Στην έκκλησή του ο κ. Ιγνάτιος σημειώνει τα εξής: “Κατά την περίοδο των εορτών και με την έλευση της μετάλλαξης Omicron του νέου κορωναϊού -19, μειώθηκε δραματικά η ποσότητα του προσφερόμενου τος μέσω εθελοντικής αιμοδοσίας. Η συνεχής αυξητική τάση στον αριθμό των ατόμων που διαγνώσθηκαν θετικοί ή ήρθαν σε επαφή με κάποιο κρούσμα στο περιβάλλον τους και είναι σε καραντίνα, προκαλεί αδυναμία των αιμοδοτών να προσφέρουν αίμα με αποτέλεσμα τη σοβαρή διαταραχή στην πραγματο των προγραμματισμένων μεταγγίσεων αίματος και ταυτόχρονα, αίσθημα αγωνίας και ανς στους θαλασσαιμικούς πάσχοντες. Η της προγραμματισμένη μετάγγισης ἤ ἡ μετάγγιση με μικρότερη ποσότητα αίματος, διαταράσσει τίς καθημερινές δραστηριότητες του πάσχοντα και αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του.

            Οι 100 περίπου πάσχοντες από Θαλασσαιμία ( και Δρεπανοκυτταρική όσο) που μεταγγίζονται κάθε 15 ήμερες με 2 φιάλες αίματος στο ενικό Νοσοκομείο Βόλου, περιμένουν αυτό το δώρο ζωής από τους συστηματικούς Εθελοντές Αιμοδότες και όποιον άλλο συμπολίτη μας είναι υγιής και μπορεί να αιμοδοτήσει.

            Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι και ας προσέλθουμε στον χώρο της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, από την κεντρική είσοδο της Πολυμέρη, για να προσφέρουμε αίμα, στις ώρες λειτουργίας της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου, καθημερινά: 8.30-13.30 και 17.30-20.00 και τό Σάββατο: 9.00-13.00.

"Αλιεύοντας" την είδηση