Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Βόλου και ένταξη του Τρικερίου στην ευθύνη του πλωτού ασθενοφόρου των Β. Σποράδων
Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Βόλου και ένταξη του Τρικερίου στην ευθύνη του πλωτού ασθενοφόρου των Β. Σποράδων

Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Βόλου και ένταξη του Τρικερίου στην ευθύνη του πλωτού ασθενοφόρου των Β. Σποράδων

Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον διοικητή του ΕΚΑΒ

Συνάντηση με τον διοικητή του ΕΚΑΒ,  Νίκο Παπαευσταθίου, πραγματοποίησε ο της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης.

Ο τόνισε τον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο που επωμίστηκε το ΕΚΑΒ εν μέσω της πανδημίας, στον οποίο ανταποκρίνεται -κατά γενική ομολογία- πολύ ικανοποιητικά.

Οι του ΕΚΑΒ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, καθημερινά για τη φροντίδα των ασθενών με κίνδυνο της δικής τους ζωής.

Σε σχέση με το Νομό , ο κ. Παπαευσταθίου αναγνώρισε την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του ΕΚΑΒ . Ταυτόχρονα, από την πλευρά του ο του ΕΚΑΒ συμφώνησε στην ανάγκη σύστασης Τομέα ΕΚΑΒ στην Αργαλαστή, όπου σε πρώτη φάση θα υπάρξει ενίσχυση με προσωπικό για να εκτελούνται όλες οι βάρδιες.

Ο κ. Παπαευσταθίου διαβεβαίωσε τον βουλευτή, ότι θα ενταχθεί το στην ευθύνη του πλωτού ασθενοφόρου των Βορείων Σποράδων, ώστε να μειωθεί δραστικά ο χρόνος διακομιδών από τις 4 ώρες, που απαιτούνται αυτή τη στιγμή, σε 40 λεπτά.

Ο κ. Λιούπης έθεσε στον κ. Παπαευσταθίου το γενικότερο ζήτημα της οργανωμένης προνοσοκομειακής επείγουσας φροντίδας στη , με τους ορεινούς όρους των Αγράφων, της Νότιας Πίνδου, του Ολύμπου, του Πηλίου, της Όθρυος και φυσικά τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Ο βουλευτής τόνισε την αξία που έχει για τη ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγράμματος αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ με έδρα τη Λάρισα.

Σε σχέση με το ζήτημα των αεροδιακομιδών, συζητήθηκε  η αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης για πρόσληψη ιπταμένων ιατρών και πληρωμάτων, προκειμένου για τη στελέχωση των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, σε αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος που στηρίζεται σε εθελοντές ιατρούς και .

Όλα αυτά στοχεύουν στο να διεκπεραιώνονται οι διακομιδές σε οργανωμένη δομή εντός της γνωστής ως “χρυσής ώρας”, δηλαδή εντός μίας ώρας από το περιστατικό -καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα σημειώνονται οι μισοί θάνατοι σε επείγουσες καταστάσεις-, ώστε να επιτυγχάνονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους ασθενείς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέο πρόγραμμα δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας - https://t.co/SF44Se91qM -

  • Καπνοί σε φρεάτιο στο κέντρο του Βόλου - https://t.co/MDxL5f0olr -

  • Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/Bm7RW3zQdB -

"Αλιεύοντας" την είδηση