Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Ενίσχυση Κ.Υ.και Νοσοκομείου Βόλου
Ενίσχυση Κ.Υ.και Νοσοκομείου Βόλου

Ενίσχυση Κ.Υ.και Νοσοκομείου Βόλου

Οι βουλευτές του Νομού Μαγνησίας,   Αθανάσιος Λιούπης,  Κωνσταντίνος Μαραβέγιας  και η , η οποία, λόγω διήμερης περιοδείας της στα νησιά των Β. Σποράδων, εκπροσωπήθηκε από τη διευθύντρια του πολιτικού της γραφείου  Φ. Στριάγκα είχαν χθες συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές, ότι πρόκειται να ενισχυθεί το με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ότι θα υπογραφούν νέες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με ιδιώτες ιατρούς.

Επίσης, ετέθη το ζήτημα των προκηρύξεων θέσεων ιατρών, που κρίνονται κατά κανόνα άγονες,  στα νησιά. Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός τόνισε, ότι οι συγκεκριμένες θέσεις θα προκηρύσσονται με βαθμό Επιμελητή Α΄ ή Διευθυντή, ώστε να συνιστούν κίνητρο για την προσέλκυση ιατρών, ενώ  οι Βουλευτές Μαγνησίας πρότειναν ως επιπλέον κίνητρο να επεκταθεί και στα νησιά η κατάληψη προσωποπαγούς θέσης μετά από μία πενταετία.

Μεταξύ άλλων, ετέθησαν στον Υφυπουργό τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου λόγω υποστελέχωσης και την ανάγκη προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο κ. Κοντοζαμάνης  διαβεβαίωσε, ότι ολοκληρώνονται οι κρίσεις των δεκατεσσάρων (14) μόνιμων ιατρών και εξέφρασε την πρόθεσή του, να συμπεριληφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου στις μελλοντικές ετήσιες προκηρύξεις.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε από τους βουλευτές Μαγνησίας στην ανάγκη άμεσης έγκρισης του νέου Οργανισμού λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, ο οποίος επικαιροποιήθηκε από το  Επιστημονικό Συμβούλιο και το Δ.Σ. του Νοσοκομείου.

Ο νέος Οργανισμός λειτουργίας αυξάνει τον αριθμό των κλινών σε 460, ώστε το Νοσοκομείο να είναι αυτόνομο και προβλέπει τη λειτουργία των νέων  Τμημάτων -που ήδη είναι έτοιμα-, όπως το Αιμοδυναμικό και το Τμήμα Απεικονίσεων με το μαγνητικό τομογράφο. Χαρακτηριστικά, όπως επεσήμαναν οι βουλευτές , με τον νέο Οργανισμό, το Νοσοκομείο θα καλύψει τις ανάγκες των πολιτών σε νέες ειδικότητες, όπως αγγειοχειρουργική, θωρακοχειρουργική, παιδοχειρουργική κ.ά.».

Επιπροσθέτως, τονίστηκε ότι είναι υψηλής προτεραιότητας η ίδρυση Τμήματος Ακτινοθεραπείας, για τη θεραπεία των νοσούντων από καρκίνο. Μέχρι σήμερα, σε ετήσια βάση, περίπου 600 ασθενείς με καρκίνο που έπρεπε να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία, αναγκάζονται να μεταβαίνουν, είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην , είτε σε ιδιωτικά κέντρα, με να επιβαρύνονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους με επιπλέον έξοδα και ψυχική ταλαιπωρία.

Επίσης, ο νέος Οργανισμός λειτουργίας του Νοσοκομείου προβλέπει τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής, καθώς πραγματοποιούνται ετησίως περίπου 5.000 χημειοθεραπείες στον Βόλο και πολλές άλλες σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Προβλέπεται η επέκταση του Γαστρεντερολογικού Τμήματος για τη μελλοντική λειτουργία και ΕRCP. Προβλέπεται η δημιουργία Μονάδας Παρηγορικής Ιατρικής. Ειδικά η παρηγορική φροντίδα έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και συνιστά θεμελιώδη ανθρωπιστική υποχρέωση της Πολιτείας, προσφέροντας ανακούφιση στους χρονίως πάσχοντες καρκινοπαθείς και στους ασθενείς με εκφυλιστικές παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος κλπ. Προβλέπεται η δημιουργία Νευρολογικού Τμήματος με αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Επιπλέον, οι βουλευτές έθεσαν υπόψιν του υφυπουργού, το ζήτημα της ανάπτυξης Τμήματος Υπερβαρικής Ιατρικής εντός του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Είναι δεδομένη η επικείμενη αύξηση του ενδιαφέροντος για τον καταδυτικό τουρισμό στη Μαγνησία, αρχής γενομένης από τα καταδυτικά πάρκα σε Αλόννησο και στην περιοχή του Αλμυρού. Σε πρόσφατη μάλιστα συνάντηση  με τον υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη, ο τελευταίος διαβεβαίωσε ότι θα προβεί στην αύξηση του προϋπολογισμού του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κατά 200.000 ευρώ, προκειμένου να λειτουργήσει ο υπερβαρικός θάλαμος προς όφελος των πολιτών.

Είναι επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας του θαλάμου αποσυμπίεσης- ο οποίος αποτελεί δωρεά  από το Νοσοκομείο Αγ. Παύλος της Θεσσαλονίκης- καθώς αυτή τη στιγμή αντίστοιχος θάλαμος υπάρχει μόνο  σε και Θεσσαλονίκη και ο οποίος είναι εξαιρετικά χρήσιμος τόσο στην αντιμετώπιση της νόσου των δυτών, όσο και σε άλλες παθήσεις, όπως  διαβητικές ισχαιμίες των κάτω άκρων και λοιμώξεις.

Τέλος, οι βουλευτές αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που υπάρχουν στις επείγουσες διακομιδές από τις πολύ μακρινές ορεινές και νησιωτικές περιοχές.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε, ότι το ΕΚΑΒ ενισχύθηκε με 10 επιπλέον εργαζομένους και πέραν της δυνατότητας αεροδιακομιδής, θα διατεθεί μελλοντικά στις Β.Σποράδες ένα σκάφος που θα ανήκει στο λιμενικό, το οποίο θα βοηθά στην διακομιδή ασθενών.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

  • Αρτοκλασία στη Μηλίνα στη μνήμη αποδημησάντων δημοσιογράφων #μνήμηαποδημησάντωνδημοσιογράφων - https://t.co/YAWOekDulj -

"Αλιεύοντας" την είδηση