Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Ένας  γιατρός στη σημερινή 24ωρη απεργία στο Νοσοκομείο Βόλου
Ένας  γιατρός στη σημερινή 24ωρη απεργία στο Νοσοκομείο Βόλου

Ένας  γιατρός στη σημερινή 24ωρη απεργία στο Νοσοκομείο Βόλου

Ένας  γιατρός συμμετείχε στη σημερινή 24ωρη απεργία στο οσοκομείο Βόλου.

 

Την απεργία εξήγγειλε για σήμερα η ΓΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία.

 

Το μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΚΥΜ Νίκος Χαυτούρας, κατηγόρησε τον πρόεδρο του Συλλόγου Παύλο Μαλινδρέτο ότι δείχνει αδράνεια στις κινητοποιήσεις, αντί να καλέσει φορείς και να αντιδράσουν στην συνεχή αποδόμηση του υ συστήματος υγείας.

Ο  Νίκος Χαυτούρας, δήλωσε ότι είναι ο μοναδικός γιατρός που απεργεί και πρόσθεσε ότι η εικόνα συνεχίζει να είναι μαύρη, με την υγεία να είναι στην “Εντατική” και το σύστημα των εντατικών κλινικών να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην πανδημία.

Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης για την καθημερινή νοσηρότητα.

Απαξιώνεται το συνδικαλιστικό κίνημα
«Μπροστά σε όλα αυτά δυστυχώς και συνδικαλιστικό κίνημα εξυπηρετούν τα σχέδια του συστήματος, που είναι η πλήρης αποδόμηση του υ συστήματος υγείας», τόνισε.

Ο κ. Χαυτούρας επιτέθηκε κατά του κ. Μαλινδρέτου, λέγοντας ότι για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών, αντί να είναι μπροστάρης και να απεργεί ακόμη και μόνος του και να καλέσει τοπικούς φορείς και να αντιδράσουν στην κατάσταση αυτή, με τη στάση του προσβάλλει το συνδικαλιστικό κίνημα. Πρόσθεσε δε ότι την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύεται η εξουσία και αποδομείται το συνδικαλιστικό σύστημα και οι διεκδικήσεις.

Ο ίδιος είπε ότι απαξιώνοντας το συνδικαλιστικό κίνημα δεν υπάρχει ελπίδα και φαίνεται να μην υπάρχει ελπίδα στην πόλη μας, που είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα, από πολιτικούς που δεν χτυπούν το χέρι στο τραπέζι για να διεκδικήσουν και βρισκόμαστε στο επικοινωνιακό σόου για τις 14 θέσεις μόνιμων γιατρών και στα λόγια θα έρθουν άλλοι δύο και έκανε λόγο για κοροϊδία του πολίτη της ς.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. ς

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος ανέφερε ότι οι γιατροί εδώ και χρόνια ζητούν να στελεχωθεί το Νοσοκομείο, γιατί υπάρχουν μεγάλα κενά, ίσως τα μεγαλύτερη στην αρμοδιότητα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όσον αφορά στη στελέχωση από μόνιμο προσωπικό και δη από γιατρούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί δεν είναι αντίθετοι στη στελέχωση των άλλων Νοσοκομείων, αλλά ζητούν να βοηθηθεί και το Νοσοκομείο του Βόλου για να μπορέσει να λειτουργήσει κατά το δυνατόν καλύτερα και να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που υπάρχουν.

Αναφορικά με τις ανάγκες που υπάρχουν στην πανδημία, ο κ. Μαλινδρέτος ανέφερε ότι ελπίζει οι προσλήψεις αυτές να γίνουν γρήγορα, αλλά να γίνουν και επιπρόσθετες προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά που θα αφήσουν γιατροί που συνταξιοδοτούνται, μέχρι το 2023.

Σχετικά με την κινητοποίηση τόνισε ότι η συμμετοχή σε απεργίες είναι πάρα πολύ μικρή, γιατί και ένα ημερομίσθιο να χαθεί, είναι πολύ σημαντικό για τους εργαζόμενους.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση