Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Εγκαινιάστηκε η παιδική βιβλιοθήκη στην Παιδιατρική Κλινική του “Αχιλλοπουλείου”
Εγκαινιάστηκε η παιδική βιβλιοθήκη στην Παιδιατρική Κλινική του “Αχιλλοπουλείου”

Εγκαινιάστηκε η παιδική βιβλιοθήκη στην Παιδιατρική Κλινική του “Αχιλλοπουλείου”

Εγκαινιάστηκε σήμερα στην   του “Αχιλλοπουλείου” η  παιδική   με βιβλία που πρόσφεραν εθελοντές ενώ αποτελεί μέρος του δικτύου βιβλιοθηκών που στήνονται και σε άλλες Κλινικές του Νοσοκομείου   και θα είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

Το χώρο της βιβλιοθήκης αλλά και τον προθάλαμο ζωγράφισαν μεταξύ άλλων, η Χρυσάνθη, Κορώνη, υποδιευθύντρια του τρίτου τομέα της νοσηλευτικής υπηρεσίας, αλλά και μέλη της θεατρικής της ομάδας που είναι φοιτήτριες αρχιτεκτονικής, οι  Μαρία και .

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ματθαίος εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς γίνεται πραγματικότητα το όνειρο δύο γυναικών, της Ελένης Σελάμης και της μητέρας της Ελένης Σελάμη-Κάχρη να στηθεί η για τα παιδιά.

« Η κεντρική δανειστική βιβλιοθήκη ετοιμάζεται στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων, και άλλες τρεις θα στηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των μονάδων χημειοθεραπείας, μεσογειακής αναιμίας και τεχνητού νεφρού. Οι ασθενείς σε αυτές τις μονάδες είναι χρόνιοι και προσπαθούμε να τους ομορφύνουμε την διαμονή τους στο Νοσοκομείο. Βιβλία θα μπορούν να δανείζονται και ασθενείς αλλά και συνοδοί. Για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης συνέβαλαν πάρα πολλοί εθελοντές  μεταξύ των οποίων η   Ελένη Σελάμη και η μητέρα της Καίτη Κάχρη που ξεκίνησαν τον μαραθώνιο να συγκεντρώσουν τα βιβλία.  Επιπλέον ο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μαγνησίας προσέφερε τα έπιπλα για να στηθεί η παιδική βιβλιοθήκη. Εκτιμούμε ότι μέχρι τέλος του 2019 θα τελειώσουν όλες οι βιβλιοθήκες γιατί μας πιέζουν και οι εθελοντές» εξήγησε ο κ. .

Συγκινημένη η Ελένη Σελάμη ευχαρίστησε τη διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και τον κόσμος και τους που αγκάλιασαν την ιδέα και προσέφεραν βιβλία και γραφική ύλη για να στηθεί η βιβλιοθήκη που διαθέτει 2.500 τίτλους.

Η μητέρα της Καίτη Κάχρη, τόνισε ότι οι συνθήκες γενικότερα στα Νοσοκομεία είναι δύσκολες με πολύ πόνο και στενοχώρια. «Πιστεύουμε ότι θα δοθεί μία διέξοδος με τη δημιουργία αυτής της μικρής βιβλιοθήκης. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία με τους γονείς και τους συνοδούς τους να διαβάσουν παραμύθια, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια και να ζωγραφίσουν. Θα μπορούν να συναρμολογήσουν πάζλ και να κάνουν νοερά ταξίδια και να χαρούν», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βαλής, των εκπαιδευτικών Α’θμιας Εκπαίδευσης “Ρήγας Βελεστινλής”  επισήμανε ότι οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν πάντα παρόμοιες πρωτοβουλίες και τονίζει ότι θα ενισχύσουν τη βιβλιοθήκη και με άλλα βιβλία.

Η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής Αναστασία  Αναστασίου Κατσιαρδάνη έκανε λόγο για πολύ σωστή πρωτοβουλία γιατί τα παιδάκια που θα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον χρόνο τους. «Πολλές φορές σκοτώνουν το χρόνο τους κυρίως με ένα κινητό. Τώρα έχοντας ένα συντροφιά ή ένα επιτραπέζιο παιχνίδι δεν πάει ο χρόνος τους χαμένος».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση