Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Δύο ασθενοφόρα για την 5η ΥΠΕ
Δύο ασθενοφόρα για την 5η ΥΠΕ

Δύο ασθενοφόρα για την 5η ΥΠΕ

Χρ. Τριαντόπουλος: Σημαντική συνεισφορά στο ΕΚΑΒ 

Με νομοθετική πρωτοβουλία, το Υπουργείο Οικονομικών ξεκινά τις διαδικασίες για την δέκα ασθενοφόρων για την κάλυψη αναγκών του ΕΚΑΒ.

Οι πόροι για την προμήθεια των ασθενοφόρων προέρχονται από τον Ειδικό Λογαριασμό Αποπληρωμής Εκτάκτων Δαπανών για την αντιμετώπιση του κορωναϊού, ο οποίος άνοιξε τον περασμένο Απρίλιο και στον οποίο έχουν κατατεθεί έως τώρα δωρεές ύψους 500.300 ευρώ από ιδιώτες και .

Τα ασθενοφόρα θα αγοραστούν από το Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που θα ορίσει το ΕΚΑΒ και θα παραδοθούν από τον υπουργό Οικονομικών στον υπουργό Υγείας, για την εξυπηρέτηση των αυξημένων, εξαιτίας της πανδημίας, αναγκών του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε καθεμία από τις επτά Υγειονομικές (ΥΠΕ) της χώρας θα διατεθεί ένα ασθενοφόρο, ενώ οι τρεις μεγαλύτερες ΥΠΕ -Αττικής, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος και Μακεδονίας- θα λάβουν από δύο ασθενοφόρα η καθεμία.

Ο Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «με την πρωτοβουλία αυτή, το Υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύει ότι, παράλληλα με τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέσα από ένα ευρύ πλέγμα μέτρων, διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία κάθε πόρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής.

Ως Οικονομικών, ευχαριστώ θερμά τους 440 και που, υπό ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά συνθήκες, συνέβαλαν με τις δωρεές τους στην κοινή, κρίσιμη μάχη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της. Μάχη την οποία θα καταφέρουμε να κερδίσουμε, με υπευθυνότητα, ενότητα και ».

Από τα συγκεκριμένα ασθενοφόρα, τα δύο προορίζονται προς την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ως μίας εκ των τριών μεγαλύτερων υγειονομικών περιφερειών της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, , σημείωσε: «η κινητοποίηση της κοινωνίας αποτελεί μία ισχυρή πράξη αλληλεγγύης μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας του κορονοϊού που έχει πλήξει την παγκόσμια κοινότητα. Πρόκειται για μία ουσιαστική πράξη, καθώς, συμβάλλει, με σχετική νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών, στην απόκτηση δέκα ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, το οποίο έχει βρεθεί από την αρχή της πανδημίας στην πρώτη γραμμή για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση