Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Δωροθέα Κολυνδρίνη: Σε μόνιμο χώρο η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ. Ν. Βόλου
Δωροθέα Κολυνδρίνη: Σε μόνιμο χώρο η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ. Ν. Βόλου

Δωροθέα Κολυνδρίνη: Σε μόνιμο χώρο η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ. Ν. Βόλου

Επιστολή στον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας κ.κ. Κικίλια και Κοντοζαμάνη, στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη και στον διοικητή του υ κ. Ντόκο, απέστειλε η αεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων , με θέμα τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του υ .

Μεταξύ άλλων στην επιστολή τονίζει, την επιτακτική ανάγκη μεταφοράς της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου σε χώρο μόνιμο που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Αυτό άλλωστε  ήταν το θέμα ς της προέδρου και της ταμία του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία κ.κ. Λουκάκη και Ταταρίδου, με την αεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη.

Αναλυτικά η επιστολή: «κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας μεταφέρω την έκδηλη αγωνία του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, αλλά και ασθενών, λόγω μεταφοράς της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, σε χώρο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Μέχρι και πριν από λίγους μήνες η Μ.Μ.Α. στεγαζόταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Νοσοκομείου Βόλου, ο οποίος λόγω της πανδημίας του Covid-19 επιτάχθηκε, με αποτέλεσμα η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας να μεταφερθεί.

Ο χώρος, στον οποίο τώρα στεγάζεται η Μονάδα, εξυπηρετεί και με ποικίλες ασθένειες και κρίνεται ακατάλληλος για να φιλοξενεί με μεσογειακή αναιμία, ενώ παράλληλα θα επαναλειτουργήσει ως εξωτερικό γυναικολογικό ιατρείο. Ο χώρος στον οποίο αναμένεται να μεταφερθεί εκ νέου η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, δεν θερμαίνεται, δεν ψύχεται και όπως εύκολα καταλαβαίνει κάποιος, ο χώρος είναι απολύτως ακατάλληλος για ασθενείς που χρειάζονται μεταγγίσεις αίματος.

Γνωρίζοντας τις προσπάθειές σας για ένα σύστημα υγείας που να εξυπηρετεί απολύτως τις ανάγκες των ελλήνων πολιτών, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για τη διαμόρφωση ενός νέου χώρου για τη στέγαση της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου που θα πληροί απόλυτα τις ανάγκες τέτοιων ασθενών, όπως άλλωστε έχετε ενημερωθεί σχετικά από επιστολή που σας στάλθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία».                                                                                             

 

 

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση