Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Δημόσια υγεία σε ανασφάλιστους
Δημόσια υγεία σε ανασφάλιστους

Δημόσια υγεία σε ανασφάλιστους

Συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου,   Χαράλαμπο Μπαλή και τους εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου των νοσοκομειακών γιατρών κ.κ. Χαυτούρα, Ζιάμα και Μακρή είχαν σήμερα το μεσημέρι, οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. , κ.κ. Πλαστάρας, Γρηγορίου, Πιλάτος, Μόσχος και Γκάλιος.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εκπρόσωποι της ΟΕΒΕΜ ενημερώθηκαν από τον διοικητή και τους γιατρούς αναφορικά με το θέμα ιατρικής κάλυψης ανασφάλιστων επαγγελματιών και γενικά ανασφάλιστων πολιτών της περιοχής μας. Μετά από ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο προέκυψαν τα ακόλουθα:

  1. Όσοι έχουν  απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα () μπορούν να απευθυνθούν σε οποιαδήποτε δημόσια δομή υγείας και με τον αριθμό ΑΜΚΑ καθώς και το βιβλιάριό του (για ταυτο στοιχείων) μπορεί να ενταχθεί στο Ν. 4270/14, για να έχει Φαρμακευτική Περίθαλψη πληρώνοντας την ανάλογη συμμετοχή στα φαρμακεία.
  2. Στην περίπτωση που στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση βγει η ένδειξη στο πεδίο «Ασφαλιστική ικανότητα» : Μη διαθέσιμη – Ελέγξτε τη θεώρηση βιβλιαρίου, να υπενθυμίσετε στο γιατρό πως υπάγεστε στο Νόμο 4270/14 και είστε δικαιούχοι.

3. Δημόσιες Δομές Υγείας που μπορούν να απευθυνθούν οι όλων των  ταμείων:

  • (Αγροτικά Ιατρεία) : χωρίς ραντεβού
  • Κέντρα Υγείας : χωρίς ραντεβού
  • Μονάδες Υγείας Βόλου και Νέας Ιωνίας (πρώην ΙΚΑ) : με ραντεβού
  • Νοσοκομείο Βόλου : με ραντεβού

Δημόσιες δομές ψυχικής υγείας που μπορούν να απευθύνονται δωρεάν οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας.

  • Κέντρο Ψυχικής Υγείας (Ψυχιατρική, Παιδοψυχιατρική και Ψυχολογική ) (με ραντεβού)
  • Νικοτσάρα 20,  τηλ. 24210- 36811, 35515, 32431
  • Γενικό Νοσοκομείο Βόλου (Ψυχιατρική, Παιδοψυχιατρική και Ψυχολογική ) (με ραντεβού)
  • τηλ. 1535 (πανελλαδικός αριθμός ραντεβού) ή περισσότερες πληροφορίες στο ίδιο το νοσοκομείο.
  • Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΦΙΛΥΡΑ» (Ψυχολογική βοήθεια) (με ραντεβού) Αθανασάκη 18, τηλ. 24210-38062
  1. Απαραίτητη επισήμανση προς ασφαλισμέ και ανασφάλιστους: Οι Εργαστηριακές Εξετάσεις – Παραπεμπτικά (Γενική Αίματος-Βιοχημικές-Μικροβιολογικές-Ορμονολογικές-Ανοσολογικές-Αξονική Τομογραφία-Ακτινογραφίες κτλ) που πραγματοποιούνται (μετά από ραντεβού) σε δημόσια δομή υγείας έχουν ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (0%).

 

  1. Απαραίτητη σημείωση: ΔΕΝ υπάρχουν ιατρεία ΙΚΑ, απλώς συστεγάζονται με δομές του ΙΚΑ. Τα πρώην ιατρεία ΙΚΑ έχουν μετονομαστεί σε Μονάδες Υγείας και έχουν δικαίωμα πρόσβασης όλοι οι πολίτες (ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι) από οποιοδήποτε Ταμείο.

 

  1. Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Υγείας ΦΕΚ Β 908/04-04-2016

 

Όλοι οι ανασφάλιστοι ελεύθεροι επαγγελματίες που επιθυμούν περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινήσεις θα απευθύνονται στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ στην οδό Παύλου Μελά 43-45 καθημερινά από 10:00 – 12:00 στο τηλέφωνο επικοινωνίας  24210-32780 και email oebemg@gmail.com

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση