Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Δεν διαθέτει μόνιμους βηματοδότες η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου
Δεν διαθέτει μόνιμους βηματοδότες η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου

Δεν διαθέτει μόνιμους βηματοδότες η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου

Πριν από το τέλος του 2016 θα τοποθετεί μόνιμους βηματοδότες σε η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ πιθανότητες υπάρχουν να εγκριθεί για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το αιμοδυναμικό εργαστήριο και η μονάδα στεφανιογραφίας.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην Βόλου ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Αλέξανδρος Δούρας.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχει μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που παθαίνουν του μυοκαρδίου, λόγω πλειάδας παραγόντων που σχετίζονται με την οικονομική κρίση και τον τρόπο ζωής τους.

“Ο μέσος όρος από τα 65 χρόνια έχει πέσει στα 60, λόγω του ότι οι οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις άγχους, δεν διατρέφονται σωστά, δεν αθλούνται, καπνίζουν και δεν κάνουν προληπτικές ” επισήμανε ο κ. Δούρας.

Επίσης ο κ. Δούρας ανέφερε ότι πάνω από άτομα το χρόνο στη , χρειάζονται μόνιμο βηματοδότη, μία επέμβαση που μέχρι σήμερα γίνεται σε άλλα Νοσοκομεία εκτός Νομού. Πλέον πριν το τέλος του 2016 θα είναι δυνατή μια τέτοια επέμβαση στο του Βόλου όπου εκπαιδεύεται ένας γιατρός, ένας ήδη διαθέτει τη σχετική εμπειρία και υπάρχει και ο ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός. Επιπλέον αν εγκριθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του αιμοδυναμικού εργαστηρίου και της μονάδα στεφανιογραφίας θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες περίπου 600 ασθενών το χρόνο που τώρα καταφεύγουν σε άλλα Νοσοκομεία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διέρρηξε το σπίτι της πρώην και το βιντεοσκόπησε #διάρρηξη - https://t.co/8PMtnPTdCy -

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

"Αλιεύοντας" την είδηση