Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Δεν διαθέτει μόνιμους βηματοδότες η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου
Δεν διαθέτει μόνιμους βηματοδότες η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου

Δεν διαθέτει μόνιμους βηματοδότες η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου

Πριν από το τέλος του θα τοποθετεί μόνιμους βηματοδότες σε ασθενείς η Καρδιολογική Κλινική του , ενώ πιθανότητες υπάρχουν να εγκριθεί για από το ΕΣΠΑ, το αιμοδυναμικό εργαστήριο και η μονάδα στεφανιογραφίας.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην Βόλου ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Αλέξανδρος Δούρας.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχει μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που παθαίνουν έμφραγμα του μυοκαρδίου, λόγω πλειάδας παραγόντων που σχετίζονται με την οικονομική κρίση και τον τρόπο ζωής τους.

“Ο μέσος όρος από τα 65 χρόνια έχει πέσει στα 60, λόγω του ότι οι οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις άγχους, δεν διατρέφονται σωστά, δεν αθλούνται, καπνίζουν και δεν κάνουν προληπτικές εξετάσεις” επισήμανε ο κ. Δούρας.

Επίσης ο κ. Δούρας ανέφερε ότι πάνω από 100 άτομα το χρόνο στη Μαγνησία, χρειάζονται μόνιμο βηματοδότη, μία επέμβαση που μέχρι σήμερα γίνεται σε άλλα οσοκομεία εκτός ομού. Πλέον πριν το τέλος του 2016 θα είναι δυνατή μια τέτοια επέμβαση στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου εκπαιδεύεται ένας , ένας ήδη διαθέτει τη σχετική εμπειρία και υπάρχει και ο ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός. Επιπλέον αν εγκριθεί η από το ΕΣΠΑ του αιμοδυναμικού εργαστηρίου και της μονάδα στεφανιογραφίας θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες περίπου 600 ασθενών το χρόνο που τώρα καταφεύγουν σε άλλα Νοσοκομεία.

"Αλιεύοντας" την είδηση