Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Χρηματοδότηση διεκδικεί η νέα διοίκηση για το Νοσοκομείο Βόλου
Χρηματοδότηση διεκδικεί η νέα διοίκηση  για το Νοσοκομείο Βόλου

Χρηματοδότηση διεκδικεί η νέα διοίκηση για το Νοσοκομείο Βόλου

“H νέα διοίκηση διεκδικεί χρηματοδότηση για το Νοσοκομείο ως δεύτερο σε δυναμικότητα κλινών στην 5η ΥΠΕ από τέταρτο που λάμβανε χρηματοδότηση τόσα χρόνια, λόγω έλλειψης διεκσης από παλαιότερες διοικήσεις με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να χάνει πάνω από ένα εκατομμύριο το χρόνο” τόνισε σε σημερινή ο διοικητής του “Αχιλλοπουλείου” Ματθ. Δραμητινός, ενώ απέδωσε την κριτική που ασκείται στη νέα διοίκηση στο γεγονός ότι κάποιοι “θέλουν να δικαιολογούν τα συνδικαλιστικά τους ένσημα”.

Επίσης ο κ. Δραμητινός αναφέρθηκε στα κλειστά λογιστήρια των φαρμακευτικών εταιρειών την περίοδο του χιονιά απέδωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός το γεγονός ότι δεν ήλθαν εγκαίρως τα για τις χημειοθεραπείες και κάποιες αναβλήθηκαν. Επισήμανε ότι χρήματα υπάρχουν, το Νοσοκομείο κάνει έγκαιρα τον προγραμματισμό του και μάλιστα διεκδικεί από Γενικό να γίνει Περιφερειακό Νοσοκομείο.

Ακόμη είπε ότι το Νοσοκομείο είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση της πόλης και απασχολεί 700 εργαζόμενους ενώ νοσηλεύονται 400 άτομα και καθημερινά περνούν από το Νοσοκομείο 500 άτομα ως επισκέπτες ή ασθενείς. Διαθέτει ένα από τα πιο απαιτητικά κτίρια και με υψηλού βαθμού τεχνογνωσία. Σημείωσε ότι υπήρξαν προβλήματα την περίοδο του χιονιά αλλά επιλύθηκαν και πρόσθεσε ότι οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται σε επίπεδο Δ.Σ. είναι και με την έγκριση των αποφάσεων του επιστημονικού συμβουλίου, του οποίου τον θεσμικό ρόλο, θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό. Κι αυτό απαντώντας στις επικρίσεις ότι δεν έγινε για το θέμα του νέου Οργανισμού.

Ο κ. Δραμητινός ανέφερε ότι η χρηματοδότηση ήταν μειωμένη και λόγω μνημονιακών επιταγών αλλά και επειδή κανείς δεν διεκσε να πάρει Νοσοκομείο ποσά που του οφείλονταν. “Το Α. Γ.Ν.Β. σαν δεύτερο σε κλίνες στην 5η ΥΠΕ όφειλε να είχε χρηματοδότηση ως δεύτερο και όχι ως τέταρτο. Καμία προηγούμενη διοίκηση δεν έφερε περισσότερα χρήματα στο Νοσοκομείο. Αποκαταστάθηκε η αδικία και χρηματοδοτείται πλέον ως δεύτερο σε δυναμικότητα κλινών”. Μάλιστα τόνισε ότι με απόφαση του Δ.Σ. (29/9/2011) όταν διοικητής ήταν ο κ. Ζαχαρόπουλος και υπουργός Υγείας ο κ. Λοβέρδος, η δυναμικότητα του Νοσοκοκομείου από 450 κλίνες, έγινε 400.

Επιπλέον είπε ότι το 2016 αν και ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου ήταν 13.997.000 ευρώ τελικά έλαβε 15.147.000, ενώ για το 2017 ο προϋπολογισμός των Νοσοκομείων είναι μειωμένος κατά 10%, εντούτοις του Βόλου είναι αυξημένος κατά 4% (14.860.000 ευρώ). Ο εξορθολογισμός επισήμανε είναι θεμιτός όμως “δεν παζαρεύουμε την ιατρική και το φάρμακο”

Επίσης ανέφερε ότι είναι αυξημένη για το 2017 η φαρμακευτική δαπάνη που από 4.750.000 το 2016 για το 2017 ανέρχεται στα 5.300.000 ευρώ. Επισήμανε ότι δεν υπάρχει περίπτωση το Νοσοκομείο να ξεμείνει από ενώ εξήγησε ότι το 50% της φαρμακευτικής δαπάνης καλύπτουν τα φάρμακα της χημειοθεραπείας που μπήκαν πέρυσι στον προϋπολογισμό για πρώτη φορά.

“Το πρόβλημα που προέκυψε από έλλειψη χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και έγινε πρωτοσέλιδο είχε να κάνει με προβλήματα εταιρειών και όχι με παραγγελίες που δεν έγιναν στην ώρα τους. Οι εταιρείες δεν είχαν ανοιχτά λογιστήρια για να στείλουν φάρμακα την περίοδο γιορτών και χιονιά. Τα συγκεκριμένα φάρμακα έφθασαν τελικά την Παρασκευή που μας πέρασε”, ανέφερε ο κ. Δραμητινός.

Στελέχωση και υποστελέχωση

Ο διοικητής του Νοσοκομείου ανέφερε ότι το 2016 ξεκίνησαν οι προσλήψεις αν και παραμένει ο περιορισμός του πέντε συνταξιοδοτήσεις μία πρόσληψη. Επισήμανε ότι έγιναν 19 προσλήψεις μονίμων γιατρών του ΕΣ, από τους οποίους οκτώ ήδη εργάζονται, οι έξι έχουν τελειώσει οι κρίσεις και βρίσκονται στο υπουργείο Υγείας αναμένοντας ΦΕΚ και πέντε κρίσεις είναι σε εξέλιξη. Εκτίμησε δε ότι όλοι θα αναλάβουν υπηρεσία στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2017.

Επιπλέον ανέφερε ότι για το 2017 το Νοσοκομείο ζητά να προσληφθούν 13 γιατροί για να στελεχώσουν όλα τα τμήματα με πρώτη σε προτεραιότητα τη θέση του διευθυντή γαστρεντορολογίας, που θεωρείται κομβική θέση. Ανάλογος προγραμματισμός έχει γίνει για το 2018 και το 2019, ενώ πρόσθεσε ότι τώρα υπηρετούν 27 επικουρικοί γιατροί και αναμένονται άλλοι δύο ενώ ήδη ανανεώθηκαν όλων οι συμβάσεις.

Το 2016 προσελήφθησαν 29 εκ των οποίων οι τέσσερις μόνο είναι προσωρινοί επιπλέον αναμένονται άλλοι 40 εκ των οποίων οι 28 μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ και τέσσερις από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόγραμμα των ατομικών συμβάσεων

Ο κ. Δραμητινός ανέφερε ότι μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2017 στο Νοσοκομείο η σίτιση, η φύλαξη και η καθαριότητα θα καλύπτονται με προσλήψεις 47 ατόμων μέσω ατομικών συμβάσεων. Οι πέντε θέσεις θα αφορούν τη σίτιση, 30 την καθαριότητα και 12 τη φύλαξη και εκτιμάται ότι το Νοσοκομείο θα μειώσει τις συγκεκριμένες δαπάνες κατά 30% σε σχέση με τις εργολαβίες που δίνονταν μέχρι σήμερα.

ΜΕΘ

“Καμάρι του Νοσοκομείου Βόλου” αποκάλεσε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου ο κ. Δραμητινός η οποία μάλιστα για το 2016 βραβεύτηκε καθώς ήλθε πρώτη πανελλαδικά έχοντας τον μικρότερο αριθμό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων σε σχέση με τα άλλα Νοσοκομεία της χώρας. Επιπλέον ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει η ΜΕΘ και με τα οκτώ κρεβάτια που διαθέτει από τα έξι που λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Ιατρομηχανολογικός Εξοπλισμός

Ο διοικητής αναφέρθηκε και στα νέα μηχανήματα που ενισχύουν την ποιότητα παροχής υγείας προς του πολίτες και αποτελούν δωρεές επώνυμες ή ανώνυμες που η διοίκηση του Νοσοκομείου φρόντισε να υλοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο κ. Τζημάς ολοκληρώνει τη νέα πτέρυγα του ογκολογικού, ανώνυμος προσέφερε
έντεκα μηχανήματα για τη μονάδα τεχνητού νεφρού, ένα τρίπλεξ στην καρδιολογική, εξοπλισμός για αίθουσα βηματοδοτών (σύντομα θα γίνεται η τοποθέτησή τους στο Νοσοκομείο), μηχάνημα ανηματικής ροής που διαλύει τα φάρμακα στην χημειοθεραπεία και πέντε ολοκαίνουργιοι καρδιογράφοι. Επίσης αναφέρθηκε στο λέηζερ λιθοτριψίας που χάρισε η και ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία αλλά και στο ασθενοφόρο που χάρισε η .
ΕΣΠΑ

Εκτίμησε ότι η πρόταση για τα έργα του ΕΣΠΑ είναι σε καλό δρόμο ενώ στο πακέτο Γιουνκέρ το Νοσοκομείο ετοιμάζεται να εντάξει το μαγνητικό τομογράφο και το μηχάνημα ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας.

Αναφορικά με το νέο Οργανισμό Λειτουργίας του Νοσοκομείου ανέφερε ότι αυτός είχε εγκριθεί από την προηγούμενη διοίκηση είχε προηγηθεί διάλογος με σωματεία και επιστημονικό συμβούλιο. “Ο νέος οργανισμός που έρχεται προς ψήφισ μεθαύριο είναι πιο πλούσιος και με περισσότερες προβλέψεις. Από τον Αύγουστο του 2016 που ανέλαβα καθήκοντα ζήτησα επικαιροποίηση των προτάσεων. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το οργανόγραμμα στο επιστημονικό συμβούλιο. Μιλήσαμε με τις τεχνικές , τη νοσηλευτική και αποστείλαμε γραπτή έκκληση και στα δύο σωματεία του Νοσοκομείου. Τις προτάσεις τους προσκόμισαν την περασμένη Δευτέρα και ό,τι παρατηρήσεις έγιναν περιλήφθηκαν. Δεν θέλαμε να τους πετάξουμε έξω όπως ισχυρίστηκαν. Όλες οι αντιπαραθέσεις που εμφανίστηκαν είναι απλά αντιπολιτευτική διάθεση. Γιατί έληξαν κάποια προβλήματα και κάτι πρέπει να λέμε για να έχουμε τα συνδικαλιστικά ένσημά μας”. επισήμανε ο κ. Δραμητινός.

Τέλος επισήμανε ότι έγινε σχεδιασμός για ένα Νοσοκομείο 460 κλινών που θα είναι Περιφερειακό και όχι Γενικό όπως σήμερα, άρα θα έχει αυξημένη χρηματοδότηση, υψηλότερες αποζημιώσεις στις εφημερίες κ.λπ. “Ζητάμε 200 οργανικές θέσεις γιατρών και με πολλά τμήματα νέα που θα θέλαμε να λειτουργήσουν, όπως αιμοδυναμικό, ακτινοθεραπείας, απεικονιστικά, μαγνητικός τομογράφος, ογκολογική κλινική, νευρολογική κλινική, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας κ.α.” εξήγησε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση