Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Αθ. Λιούπης: Να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο Βόλου
Αθ. Λιούπης: Να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο Βόλου

Αθ. Λιούπης: Να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο Βόλου

Συνάντηση του βουλευτή με την αν. υπουργό Υγείας

Θέματα που αφορούν στο Νοσοκομείο Βόλου και στην ενίσχυσή του με ιατρικό προσωπικό και λοιπό προσωπικό, συζήτησε χθες ο της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας  Μίνα Γκάγκα κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο .

Ο κ. Λιούπης μετέφερε στην υπουργό την εικόνα που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου ως προς την υποστελέχωση και ζήτησε την ενίσχυσή του με ιατρικό προσωπικό και λοιπό προσωπικό, ιδίως σε ειδικότητες αιχμής.

Αιτήθηκε και την παραμονή των ιατρών που βρίσκονται σε παράταση, η οποία ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα, επισημαίνοντας πως η συμβολή τους είναι σημαντική για το Νοσοκομείο και για τα νευραλγικά τμήματα που υπηρετούν.

Η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση για παραμονή στο Ε.Σ.Υ. σε ιατρούς που έχουν ήδη συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους και των οποίων η αποχώρηση έχει αναβληθεί επί τρία εξάμηνα, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών. Ήδη έχει εκδοθεί και η διαπιστωτική πράξη απόλυσης. Ωστόσο, σημείωσε πως όσοι από αυτούς τους ιατρούς το επιθυμούν, μπορούν να συνεργάζονται με τα δημόσια Νοσοκομεία με την έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών.

Ενημέρωσε τον βουλευτή για τις προκηρύξεις θέσεων ιατρών που επίκεινται και ότι στην πρώτη κατανομή θα περιλαμβάνονται δύο θέσεις ιατρών για το Νοσοκομείο του Βόλου και άλλες για τα Κέντρα Υγείας του Νομού, ενώ στη δεύτερη κατανομή θα περιληφθούν και επιπλέον θέσεις για το Νοσοκομείο.

Ο κ. Λιούπης έθεσε στην υπουργό το ζήτημα της κάλυψης των θέσεων επικουρικών ιατρών που επείγουν, δηλαδή γαστρεντερολόγου, ψυχιάτρου, κυτταρολόγου, παιδιάτρου, ορθοπεδικού, χειρουργού και νεφρολόγου, καθώς και για την έκδοση ΠΥΣ για την κάλυψη αναγκών με λοιπό επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων για το Νοσοκομείου Βόλου και τα Κέντρα Υγείας του Νομού .

Η υπουργός τον ενημέρωσε, πως ήδη από 06/06/2022 έχει υπογράψει για την πρόσληψη ενός επικουρικού ιατρού ειδικότητας κυτταρολογίας και θα πράξει άμεσα το ίδιο και για τις υιπες έξι ειδικότητες, καθώς έχουν ήδη προωθηθεί τα σχετικά αιτήματα από την 5η Υ.Π.Ε.

Ανάμεσα στα υιπα θέματα, ο κ. Λιούπης πληροφορήθηκε από την κ. Γκάγκα, ότι πρόκειται άμεσα να υπογραφεί η ανανέωση της ς του Διοικητικού Συμβουλίου για το Νοσοκομείο του Βόλου.

Ακόμη, ο κ. Λιούπης μετέφερε στην κ. Γκάγκα το αίτημα της Ένωσης Διαιτολόγων- Διατροφολόγων Ελλάδας να μετατραπεί σε Ν.Π.Δ.Δ., -όπως όλα τα σωματεία επαγγελματιών υγείας-, για λόγους διασφάλισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και ο επιβεβαίωσαν στη συνάντησή τους, ότι βρίσκονται σε επαφή και συν για τα ζητήματα που αφορούν σε θέματα δημόσιας υγείας γενικότερα και για τον Νομό Μαγνησίας ειδικότερα.

Τέλος, ο κ. Λιούπης ενημέρωσε το του υπουργού Υγείας ότι η 3η ΥΠΕ κωλυσιεργεί την υπογραφή της απόσπασης του επεμβατικού καρδιολόγου για την άμεση λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Βόλου και ζήτησε εκ νέου την άμεση παρέμβασή του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση