Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Άσκηση ετοιμότητας της Π.Y. στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου
Άσκηση ετοιμότητας  της Π.Y. στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο  Βόλου

Άσκηση ετοιμότητας της Π.Y. στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου

 

Σεισμική δόνηση 5,2 ρίχτερ σημειώνετι στην πόλη του Βόλου, με πυρκγιών στο  νέο και στο παλαιό  νοσοκομείο με εγκλωβισμένα άτομα στους ανελκυστήρες  του νέου κτιρίου.

Η Άσκηση Ετοιμότητας θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη 25 Απριλίου 2017 και ώρα 11:00'. Πρόκειται για άσκηση παροχής βοηθείας (απεγκλωβισμός ατόμων) και επέμβασης σε δύο (2) πυρκαγιές  στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου εν ώρα λειτουργίας,  μετά από σεισμική δόνηση.

Σκοπός της άσκησης είναι η αποτελεσματική και απομάκρυνση εγκλωβισμένων ατόμων από τους χώρους του Νοσοκομείου.

Σενάριο

Αναλυτικότερα, περί Ω/11:00΄, εκδηλώνεται  σεισμική δόνηση σε μικρό εστιακό βάθος κοντά στην πόλη του  Το μέγεθος του σεισμού είναι 5,2 Richter με διάρκεια δόνησης 19''.

Ειδοποιείται το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Βόλου  για εκτεταμένες ζημιές στην νέα πτέρυγα του χώρου του Νοσοκομείου Βόλου, με εγκλωβισμένους στα ασανσέρ  καθώς και για έναρξη πυρκαγιών τόσο στο στο λεβητοστάσιο, όσο και στο παλαιό κτίριο στον τομέα της παιδοψυχιατρικής.

Στο λόγω του σεισμού έχουν ακινητοποιηθεί τα ασανσέρ του κοινού και υπάρχουν εντός τους εγκλωβισμένα άτομα εκ των οποίων ο ένας είναι καρδιοπαθής , προκλήθηκε έ  στο δεύτερο υπόγειο στον χώρο του λεβητοστασίου και υπάρχει εκεί εγκλωβισμένος τραυματίας με εγκαύματα.

Στην παλαιά πτέρυγα του Νοσοκομείου έχει εκδηλωθεί στον Α΄ όροφο  με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να εγκλωβιστεί στον δεύτερο όροφο και ένας ακόμη λόγω των καπνών έχει καταφύγει και εγκλωβίστηκε στην ταράτσα του Νοσοκομείου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επτά (7)εγκλωβισμένους στα ασανσέρ , εκ των οποίων ο ένας είναι ασθενής με  καρδιολογικά προβλήματα, για έ στον χώρο του υπογείου  και έναν (1) αγνοούμενο υπάλληλο  που έχει χρέη συντηρητή του Νοσοκομείου. Ταυτόχρονα διαπιστώνεται η πυρκαγιάς στην παλαιά πτέρυγα εξαιτίας κατεστραμμένης γραμμής φυσικού αερίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση