Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Άσκηση ετοιμότητας της Π.Y. στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου
Άσκηση ετοιμότητας  της Π.Y. στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο  Βόλου

Άσκηση ετοιμότητας της Π.Y. στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου

 

Σεισμική δόνηση 5,2 ρίχτερ σημειώνεται στην πόλη του , με εκδήλωση πυρκαγιών στο  νέο και στο παλαιό  νοσοκομείο με εγκλωβισμένα άτομα στους ανελκυστήρες  του νέου κτιρίου.

Η Άσκηση Ετοιμότητας θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη 25 Απριλίου 2017 και ώρα 11:00’. Πρόκειται για άσκηση παροχής βοηθείας ( ατόμων) και επέμβασης σε δύο (2)   στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο εν ώρα λειτουργίας,  μετά από σεισμική δόνηση.

Σκοπός της άσκησης είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση πυρκαγιάς και απομάκρυνση εγκλωβισμένων ατόμων από τους χώρους του Νοσοκομείου.

Σενάριο

Αναλυτικότερα, περί Ω/11:00΄, εκδηλώνεται  σεισμική δόνηση σε μικρό εστιακό βάθος κοντά στην πόλη του  Το μέγεθος του σεισμού είναι 5,2 Richter με διάρκεια δόνησης 19’’.

Ειδοποιείται το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Βόλου  για εκτεταμένες ζημιές στην νέα πτέρυγα του χώρου του Νοσοκομείου Βόλου, με εγκλωβισμένους στα ασανσέρ  καθώς και για έναρξη πυρκαγιών τόσο στο στο λεβητοστάσιο, όσο και στο παλαιό κτίριο στον τομέα της παιδοψυχιατρικής.

Στο λόγω του σεισμού έχουν ακινητοποιηθεί τα ασανσέρ του κοινού και υπάρχουν εντός τους εγκλωβισμένα άτομα εκ των οποίων ο ένας είναι καρδιοπαθής , προκλήθηκε έκρηξη  στο δεύτερο υπόγειο στον χώρο του λεβητοστασίου και υπάρχει εκεί εγκλωβισμένος τραυματίας με .

Στην παλαιά πτέρυγα του Νοσοκομείου έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στον Α΄ όροφο  με ένας εργαζόμενος να εγκλωβιστεί στον δεύτερο όροφο και ένας ακόμη λόγω των καπνών έχει καταφύγει και εγκλωβίστηκε στην του Νοσοκομείου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επτά (7)εγκλωβισμένους στα ασανσέρ , εκ των οποίων ο ένας είναι ασθενής με  καρδιολογικά προβλήματα, για έκρηξη στον χώρο του υπογείου  και έναν (1) αγνοούμενο υπάλληλο  που έχει χρέη συντηρητή του Νοσοκομείου. Ταυτόχρονα διαπιστώνεται η εκδήλωση πυρκαγιάς στην παλαιά πτέρυγα εξαιτίας κατεστραμμένης γραμμής φυσικού αερίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση