Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Αρνητικοί γιατροί κι εργαζόμενοι του ΑΓΝΒ στον εθελοντισμό
Αρνητικοί γιατροί κι εργαζόμενοι του ΑΓΝΒ στον εθελοντισμό

Αρνητικοί γιατροί κι εργαζόμενοι του ΑΓΝΒ στον εθελοντισμό

Που λειτουργεί ως κερκόπορτα για προσλήψεις

Να συμμετέχουν εκπροσώποι των εργαζομένων και των γιατρών στην Επιτροπή που θα συσταθεί για την κατάρτιση τον πίνακα όσων θα καταθέσουν αιτήσεις πρόσληψης με ατομικές συμβάσεις στο Νοσοκομείο Βόλου, ζητούν ο και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια στη διαδικασία αυτή, όπως τονίστηκε στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου, που έδωσαν οι δύο Σύλλογοι, στο πλαίσιο της οποίας έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών στο Νοσοκομείο.

Αφορμή στάθηκε χθεσινή έφοδος στο Ίδρυμα, από υπαλλήλους της Επιθεώρησης Εργασίας, οι οποίοι εντόπισαν δύο άτομα που απασχολούνταν στο τμήμα επισιτισμού και όπως δήλωσαν, πρόσφεραν εθελοντική εργασία, γεγονός που επιβεβαίωσε με του και ο διοικητής του «Αχιλλοπούλειο»,Ματθαίος Δραμητινός.

«Εμείς είμαστε υπέρ των αξιοκρατικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και απέναντι σε λύσεις που είναι ημίμετρα. Θέλουμε να πλαισιώσει και ο το Νοσοκομείο, αλλά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν» τόνισε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Νίκος Χαυτούρας, χαρακτηρίζοντας «επικοινωνιακά μπαλώματα» λύσεις, όπως είναι η χρησιμοποίηση εθελοντών, που σκοπό έχουν «να διασώσουν την κυβέρνηση από τις εγκληματικές πολιτικές της, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα, και τον ρόλο του κομματικού στρατού».

Ο ίδιος σημείωσε πως «η ιδέα του εθελοντισμού είναι πολύ ιερή και σημαντική και πρέπει να την διασώσουμε, όχι να την διασύρουμε. Έχουμε εθελοντές κάποιων ημερών, που – δυστυχώς – έχουν την απαίτηση να προσληφθούν».

Η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων, Λεμονιά Πατρώνη είπε: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνει το Νοσοκομείο κερκόπορτα για τον καθένα που βαπτίζεται εθελοντής, για να πάρει μια ατομική σύμβαση. Ίσα δικαιώματα έχουν κι άλλοι εργαζόμενοι και πάρα πολλοί άνεργοι εκεί έξω», ενώ πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν να συμμετέχουν στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα αιτούντων προσλήψεων με ατομικές συμβάσεις, για την διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας της όλης διαδικασίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση