Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Αποσπάται επεμβατικός καρδιολόγος για το Αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου Βόλου
Αποσπάται επεμβατικός καρδιολόγος για το Αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου Βόλου

Αποσπάται επεμβατικός καρδιολόγος για το Αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου Βόλου

Επισπεύδεται η λειτουργία του Τμήματος

Επισπεύδεται η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου, μετά και τη σημερινή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, για απόσπαση του επεμβατικού καρδιολόγου κ. Αντώνιου Ντάτσιου, προκειμένου να μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Βόλου.

Όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής Ν. της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης, η απόσπαση, την οποία είχε αιτηθεί στον υπουργό Υγείας στο τέλος Μαρτίου, εγκρίθηκε και ανοίγει ο δρόμος, ώστε το του Νοσοκομείου Βόλου να λειτουργήσει νωρίτερα από ότι είχε αρχικώς προβλεφθεί.

Ακόμη, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Γιάννης Ντόκος ενημέρωσε τον κ. Λιούπη ότι η πλήρης ανακαίνιση του χώρου, όπου θα στεγαστεί το Τμήμα, θα ολοκληρωθεί τις επόμενες 15 ημέρες.

Η παραπάνω εξέλιξη είναι πολύ θετική, γιατί το Αιμοδυναμικό Τμήμα θα μπορέσει να λειτουργήσει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, μετά και την έλευση του εξειδικευμένου καρδιολόγου.

Ο κ. Ντάτσιος θα συνεργαστεί με τους καρδιολόγους της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, οι οποίοι ήδη εκπαιδεύονται   στο αντικείμενο και από κοινού θα προχωρούν στις επεμβατικές ιατρικές πράξεις, όπως στεφανιογραφία, τοποθέτηση στέντ κ.ά.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και η εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού στον στεφανιογράφο, με αποτέλεσμα να μπορέσει να λειτουργήσει το Τμήμα, με εξειδικευμένους ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ήδη η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου έχει προχωρήσει και τις διαδικασίες για την προμήθεια και του απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

Μετά δε και την από το ΚΕΣΥΠΕ του Αιμοδυναμικού Τμήματος, ανοίγει ο δρόμος και για την προκήρυξη θέσεων επεμβατικών καρδιολόγων. Με την παρουσία του εξειδικευμένου γιατρού και την ολοκλήρωση των εργασιών εξωραϊσμού, γρήγορα θα γίνει και η αδειοδότηση του χώρου από τον Δημόκριτο.

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό Υγείας  Θάνο Πλεύρη για τις άμεσες ενέργειές του, ώστε να λειτουργήσει άμεσα το Αιμοδυναμικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου με εξειδικευμένο ιατρό, αλλά και τον διοικητή της 5ης Υ. ΠΕ Φώτη Σερέτη για την γενικότερη συμβολή του σε αυτή τη θετική εξέλιξη.

Η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Βόλου είναι μια καινούργια δομή, η οποία θα προσφέρει πολλά στην προστασία της ζωής, στην υγεία και την των κατοίκων της Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση