Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Αποσπάται επεμβατικός καρδιολόγος για το Αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου Βόλου
Αποσπάται επεμβατικός καρδιολόγος για το Αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου Βόλου

Αποσπάται επεμβατικός καρδιολόγος για το Αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου Βόλου

Επισπεύδεται η λειτουργία του Τμήματος

Επισπεύδεται η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος του Νοσοκομείου , μετά και τη σημερινή έγκριση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας της ς του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, για απόσπαση του επεμβατικού καρδιολόγου κ. Αντώνιου Ντάτσιου, προκειμένου να μετακινηθεί στο Νοσοκομείο .

Όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας ς  Αθανάσιος Λιούπης, η απόσπαση, την οποία είχε αιτηθεί στον υπουργό Υγείας στο τέλος Μαρτίου, εγκρίθηκε και ανοίγει ο δρόμος, ώστε το του Νοσοκομείου Βόλου να λειτουργήσει νωρίτερα από ότι είχε αρχικώς προβλεφθεί.

Ακόμη, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου ιάννης Ντόκος ενημέρωσε τον κ. Λιούπη ότι η πλήρης ανακαίνιση του χώρου, όπου θα στεγαστεί το Τμήμα, θα ολοκληρωθεί τις επόμενες 15 ημέρες.

Η παραπάνω εξέλιξη είναι πολύ θετική, γιατί το θα μπορέσει να λειτουργήσει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, μετά και την έλευση του εξειδικευμένου καρδιολόγου.

Ο κ. Ντάτσιος θα συνεργαστεί με τους καρδιολόγους της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, οι οποίοι ήδη εκπαιδεύονται   στο αντικείμενο και από κοινού θα προχωρούν στις επεμβατικές ιατρικές πράξεις, όπως στεφανιογραφία, τοποθέτηση στέντ κ.ά.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και η εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού στον στεφανιογράφο, με αποτέλεσμα να μπορέσει να λειτουργήσει το Τμήμα, με εξειδικευμένους ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ήδη η του Νοσοκομείου Βόλου έχει προχωρήσει και τις διαδικασίες για την προμήθεια και του απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

Μετά δε και την έγκριση από το ΚΕΣΥΠΕ του Αιμοδυναμικού Τμήματος, ανοίγει ο δρόμος και για την προκήρυξη θέσεων επεμβατικών καρδιολόγων. Με την παρουσία του εξειδικευμένου γιατρού και την ολοκλήρωση των εργασιών εξωραϊσμού, γρήγορα θα γίνει και η αδειοδότηση του χώρου από τον Δημόκριτο.

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό Υγείας  Θάνο Πλεύρη για τις άμεσες ενέργειές του, ώστε να λειτουργήσει άμεσα το Αιμοδυναμικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου με εξειδικευμένο ιατρό, αλλά και τον διοικητή της 5ης Υ. ΠΕ Φώτη Σερέτη για την γενικότερη συμβολή του σε αυτή τη θετική εξέλιξη.

Η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Βόλου είναι μια καινούργια δομή, η οποία θα προσφέρει πολλά στην της ζωής, στην και την ασφάλεια των κατοίκων της Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση