Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Eπιτροπές για τα έργα ΕΣΠΑ στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας
Eπιτροπές για τα έργα ΕΣΠΑ στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Eπιτροπές για τα έργα ΕΣΠΑ στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Τετραμελείς επιτροπές εκπροσώπων των έργων ΕΣΠΑ συγκροτούνται άμεσα από τα πέντε Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, ώστε σε διάστημα 10-15 ημερών να καταθέσουν τις τελικές τους προτάσεις για τα έργα που θα εντάξουν στο νέο ΕΣΠΑ, όπως αποφασίστηκε σε που έγινε σήμερα στην Θεσσαλίας, παρουσία των διοικήσεων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Οι επιτροπές που θα συγκροτηθούν θα κάνουν τις προτάσεις τους προς τον κ. Αντωνίου, που στη συνέχεια θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τα της Θεσσαλίας στο υπουργείο Υγείας, που με τη σειρά του αναμένεται να εγκρίνει την πρόταση, ώστε οι φάκελοι των έργων να κατατεθούν στη διαχειριστική αρχή της , για να προχωρήσει η υλοποίησή τους.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου, επανέλαβε ότι από το ΕΣΠΑ 2014-2020, θα διατεθεί στον τομέα της υγείας ποσό 7 εκ. €, εκ των οποίων 1,5 εκ. € θα διατεθούν για ολοκλήρωση έργων που δεν ολοκληρώθηκαν από το προηγούμενο ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 5,5 εκ. € περίπου, στα και για τα πέντε Νοσοκομεία.

Ο ίδιος ζήτησε από τους εκπροσώπους των πέντε Νοσοκομείων τα για την επιλογή ενός έργου θα είναι η αναγκαιότητα, η ωφελιμότητα, η υλοποίηση και η λειτουργικότητα, ώστε να έχει πιθανότητες να υλοποιηθεί.

Αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύτηκε στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για την προμήθεια αιμοδυναμικού στεφανιογράφου – ecostress για το ενικό Νοσοκομείο , από το νέο , τότε, αναλογικά με τα χρήματα, το νοσηλευτικό ίδρυμα του αναμένεται να εντάξει ένα ακόμη έργο, που θα αποφασιστεί ποιο θα είναι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση